K-Auton ja K-Caaran yt-neuvottelut päätökseen

Autojen maahantuojana toimivan K-Auton ja vähittäismyynnistä vastaavan K-Caaran elokuussa alkaneet yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen. Neuvottelujen tuloksena molempien yritysten henkilöstön määrää sopeutetaan ja organisaatiorakenteisiin tehdään muutoksia. Yrityksistä irtisanotaan yhteensä noin 100 henkilöä.

Elokuussa alkaneiden yhteistoimintaneuvottelujen tavoitteena oli henkilöstömäärän sopeuttaminen ja organisaatiorakenteen uudistaminen vastaamaan autoalan muuttunutta markkinatilannetta.

Neuvotteluiden käynnistyessä niiden arvioitiin johtavan enimmillään noin 190 henkilön työsuhteen päättymiseen. Yhteistoimintaneuvotteluilla pyrittiin löytämään ratkaisu, jolla olisi pienin mahdollinen henkilöstövaikutus. Neuvottelujen tuloksena K-Autosta ja K-Caarasta työtehtäviä päättyy yhteensä noin 180, joista noin 100 toteutetaan irtisanomisina. Irtisanottavien määrää pienentävät mm. siirtymiset uusiin työtehtäviin, määräaikaisten työsuhteiden päättymiset sekä eläköitymiset.

Neuvotteluiden piirissä oli molempien yhtiöiden koko henkilökunta, yhteensä noin 1 500 henkilöä.

Lisätietoja:

K Auto Oy:n toimitusjohtaja Johan Friman, johan.friman@kesko.fi, puh. 010 533 8451
K Caara Oy:n toimitusjohtaja Martti Muona, martti.muona@kesko.fi, 010 53 33310

K-ryhmän mediapäivystys, p. 010 53 50200, viestinta@kesko.fi

JAKELU
Keskeiset tiedotusvälineet
www.kesko.fi

K Auto Oy toimii Volkswagen‐, Audi‐, SEAT‐, CUPRA- ja Porsche‐henkilöautojen sekä Volkswagen Hyötyautojen maahantuojana ja markkinoijana Suomessa sekä SEATin osalta myös Virossa ja Latviassa.
K Auto Oy toimii myös MAN‐kuorma‐autojen ja MAN TGE -pakettiautojen sekä MAN‐ ja Neoplan‐linja‐autojen maahantuojana Suomessa . K-Auto kehittää myös monikanavaisia autoalan palveluja. www.k-auto.fi
 

K-Auton vähittäiskauppayhtiö K-Caara toimii merkittävänä uusien autojen ja vaihtoautojen kauppiaana ja tarjoaa huolto- ja jälkimarkkinointipalveluja omissa liikkeissään 15 paikkakunnalla. K-Caaran palveluihin kuuluvat myös mm. vaihtoautojen verkkokauppa, edullisempien vaihtoautojen myymälä sekä leasingpalvelut yrityksille ja yksityisille. www.k-caara.fi

Takaisin ylös