Kesko julkaisi ennätyslaajan vuosiraporttikokonaisuuden – uutena tietotilinpäätös ensimmäisenä suomalaisena pörssiyhtiönä

Yritysten kevään vuosiraporttijulkistukset tuovat kaikkien ulottuville yhä avoimempaa, vertailtavaa tietoa yritysten toiminnasta, tuloksista ja strategisesta suunnasta. Keskon ennätyksellisen laaja ja kattava raporttikokonaisuus kasvoi nyt datan vastuullista hyödyntämistä kuvaavalla tietotilinpäätöksellä. 

Keskon vuosiraportti 2021 kertoo strategian, taloudellisen kehityksen ja kestävän kehityksen työn etenemisestä kattavin tunnusluvuin. Yhteensä yli 300-sivuisessa tietopaketissa on viisi osiota: Keskon suunta, Kestävä kehitys, Taloudellinen katsaus, Hallinnointi ja Tietotilinpäätös. Kaikki vuosiraportin osiot ovat saatavilla osoitteessa Vuosiraportit (kesko.fi)  

Keskon vuosiraporttikokonaisuuden laajuuteen vaikuttavat osin lakisääteiset velvoitteet, osin vapaaehtoinen halu jakaa avointa tietoa sidosryhmille. Keskon vuosiraportti on tärkeä työkalu etenkin sijoittajille, analyytikoille ja vastuullisuusarvioita tekeville tahoille.

”Pörssiyhtiöillä on paljon velvoitteita raportoida tuloksestaan, tilinpäätöksestään ja hallinnoinnistaan. Näiden lisäksi haluamme olla edelläkävijöitä raportoinnissamme ja tarjota sidosryhmillemme heidän kaipaamaansa avointa ja vertailtavaa tietoa toiminnastamme. Kuvaamme vuosiraportissamme esimerkiksi ilmastonmuutoksen riskejä ja mahdollisuuksia sekä arvioimme nyt ensimmäistä kertaa kestävien tuotteiden osuuden liikevaihdostamme ja kestävien investointiemme määrän”, sanoo Keskon sijoittajasuhdejohtaja Hanna Jaakkola.

Keskon pääjohtaja Mikko Helander kertoo strategian etenemisestä myös videolla https://www.youtube.com/watch?v=KoB1f6XL8Y8

Kesko on ensimmäinen tietotilinpäätöksen julkaissut pörssiyhtiö Suomessa

Keskon tietotilinpäätös kuvaa datan hyödyntämistä asiakkaan ja liiketoiminnan eduksi keskittyen päivittäistavarakaupan kuluttajaliiketoimintaan Suomessa. Läpinäkyvä viestintä datastrategiasta, datan hallinnasta ja hyödyntämisestä sekä datan avulla tapahtuvasta kestävästä arvonluonnista on osa uudistuvaa vastuullisuusviestintää ja eurooppalaisen, yksilön oikeuksia arvostavan datatalouden hengen mukaista.

”Digitalisaatio ja asiakaskokemus ovat Keskon strategiassa kaksi keskeistä, toisiinsa kytkeytyvää teemaa. Laadukas data ja sen avulla tuotetut lukemattomat palvelut tuottavat arvoa asiakkaille, kauppiaille, kumppaneille ja koko liiketoiminnalle. Asiakkaan on aina voitava luottaa siihen, että hyödynnämme kaikkea tietoa vastuullisesti ja asiakkaalle hyötyä tuottavalla tavalla sekä kerromme tietojen käytöstä läpinäkyvästi”, sanoo Keskon Chief Digital Officer Anni Ronkainen.

Vahva tietosuoja, kyberturvallisuus sekä määräystenmukaisuus ovat vahva perusta, jonka varaan kaikki muu rakentuu. Datan osin vielä hyödyntämätön ja kasvava potentiaali innostaa K-ryhmää etenemään vauhdilla eteenpäin.

”Arvioimme, että hyödynnämme tällä hetkellä nykyisestä tietopääomastamme noin 25 prosenttia. Realistinen tavoitteemme on tuplata datan käyttöaste vuoteen 2025 mennessä. Tavoitteenamme on tarjota datan avulla asiakkaillemme mahdollisimman henkilökohtainen monikanavainen asiakaskokemus kivijalkakaupassa ja verkkokaupassa sekä digitaalisesti eri kanavissa”, Keskon analytiikasta ja asiakastiedosta vastaava johtaja Minna Vakkilainen sanoo.

Lisätietoja:
Sijoittajasuhdejohtaja Hanna Jaakkola, Kesko, puh. +358 1053 23540, hanna.jaakkola@kesko.fi
Analytiikasta ja asiakastiedosta vastaava johtaja Minna Vakkilainen, Kesko, puh. +358 1053 37080, minna.vakkilainen@kesko.fi
K-ryhmän viestintä, puh. +358 1053 50200, viestinta@kesko.fi

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka vähittäismyynti on yli 15 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 39 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on yli 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 17 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. www.kesko.fi

Takaisin ylös