Keskon käyttötavarakaupan rakennetta selkeytetään

Kesko-konsernin rakennetta selkeytetään fuusioimalla käyttötavarakauppaan keskittyvä Keswell Oy osaksi Kesko Oyj:tä. Keswellin tytäryhtiöt jatkavat toimintaansa itsenäisinä, Kesko Oyj:n omistamina yhtiöinä. Rakennejärjestelyn tavoitteena on madaltaa ja yksinkertaistaa Kesko-konsernin organisaatiorakennetta, lisätä läpinäkyvyyttä ja parantaa kustannustehokkuutta.

Keswellin tytäryhtiöitä ovat Anttila Oy, Indoor Group Oy, Intersport Finland Oy, Musta Pörssi Oy, Tähti Optikko Group Oy, WellStep Oy ja Academica Oy.

Keswellin nykyinen toimitusjohtaja Matti Laamanen (58) siirtyy eläkkeelle tämän vuoden lopussa. Anttila Oy:n hallituksen puheenjohtajana toimii 1.1.2007 alkaen Keskon pääjohtaja Matti Halmesmäki. Käyttötavarakaupan muiden tytäryhtiöiden hallitusten puheenjohtajana toimii Anttila Oy:n toimitusjohtaja Matti Leminen (54). Hänet on nimitetty myös Keskon konsernijohtoryhmän jäseneksi 1.1.2007 alkaen.

Keswell Oy:ssä aloitetaan yhtiön kaikkia 42 työntekijää koskeva yt-menettely, jonka aikana selvitetään henkilöiden sijoittumismahdollisuudet.

Keswell Oy:n liikevaihto vuonna 2005 oli 975 milj. euroa. Keswell Oy:n ketjuissa on tällä hetkellä 510 kauppaa. Järjestelyllä ei ole vaikutusta kauppojen toimintaan eikä olennaista vaikutusta Kesko-konsernin kuluvan tilikauden tulokseen.

Kesko on Itämeren alueen monipuolisin kaupan alan palveluyritys, joka tuottaa asiakkaiden arvostamia vähittäis- ja tukkukauppapalveluja tiiviissä yhteistyössä kauppiaiden ja muiden kumppaneiden kanssa. Kesko toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Venäjällä.

Matti Lemisen kuva on ladattavissa Keskon kotisivuilta www.kesko.fi/aineistot kohdasta Kuva-arkisto, Johto.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Matti Laamanen, Keswell Oy, puh. 01053 39100
Toimitusjohtaja Matti Leminen, Anttila Oy, puh. 01053 40100

Kesko Oyj

Harri Utoslahti
viestintäpäällikkö

JAKELU
Helsingin Pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet

Takaisin ylös