Uuden K-Citymarket Lahti Paavolan kauppiaaksi Mika Somervaara

Kesko rakentaa K-Citymarket Lahti Paavolan korvaavan hypermarketin. Sen kauppiaaksi on nimetty Mika Somervaara, joka toimii tällä hetkellä nykyisen K-Citymarket Lahti Paavolan kauppiaana. Uusi kauppa avautuu arviolta loppuvuonna 2025.

Kun K-Citymarket Lahti Paavolan korvaava hypermarket valmistuu, sen kauppiaaksi tulee Mika Somervaara. Somervaara on toiminut K-kauppiaana vuodesta 2019.

"Upeaa päästä jatkamaan Suomen ensimmäisen K-Citymarketin tarinaa uusissa ja kaupungin moderneimmissa hypermarketin tiloissa. Paavolan tarinan keskiössä ovat henkilökunta ja asiakkaat. K-Citymarket Paavola muistetaan useamman sukupolven ajalta ja lahtelaiset ovat ottaneet sen omakseen. Tätä linjaa tulemme jatkamaan”, Somervaara sanoo.

”Nykyisen Paavolan K-Citymarketin kauppias jatkaa myös uudessa uljaassa Paavolassa. Tämä luo hyvää jatkuvuutta, kun Mika tuntee Lahden asiakkaat ja heidän erityistarpeensa”, toteaa Keskon Hämeen aluejohtaja Janne Virtanen.

Uudessa kaupassa tuodaan vahvasti esille perinteikkyyttä ja panostetaan perinteiseen ruokakauppaan.

”Perinteiset kala- ja lihatiskit kuuluvat totta kai kaupan kattaukseen. Myös lahtelaisten suosikiksi noussut sushipisteemme jatkaa mukana uuteen kauppaan”, Somervaara sanoo.

Somervaara kertoo, että henkilökunta otetaan vahvasti mukaan uuden kaupan suunnitteluun. Lisäksi asiakkaiden ajatuksia ja toiveita kuunnellaan herkällä korvalla.

”Toivottavasti moni tulee vetämään hihasta ostoksilla ja vinkkaamaan timanttisia ideoita”, kauppias kehottaa.

Vastuullisuus on kauppiaalle ja henkilökunnalle tärkeää. Siihen kiinnitetään erityistä huomioita muun muassa uusien kalusteiden energiatehokkuuden myötä. Myös yhteistyötä paikallisten seurojen ja ruoka-apujen kanssa jatketaan uudeltakin kaupalta.

”K-Citymarket Paavola palvelee nykyisellä paikallaan aina uuden kaupan avaukseen saakka. Nähdään kaupalla!”, kauppias toivottaa.

Uuden K-Citymarketin rakentaminen etenee suunnitellusti  

Paavolan uusi K-Citymarket rakennetaan nykyisen kaupan läheisyyteen osoitteeseen Kauppakatu 16 eli niin sanottuun Luhdan kortteliin Lahdessa. Uuden kiinteistön kokonaispinta-ala on noin 20 000 bruttoneliömetriä, josta myymälän osuus on noin 9 500 neliömetriä. Uudesta myymälästä tulee nykyistä Paavolan K-Citymarketia suurempi ja se jakautuu elintarvike- ja käyttötavaraosastoihin.

”Skanska on aloittanut K-Citymarketin rakentamisen tontilla. Työt ovat käynnistyneet kaivuilla sekä kaivuuseinätuennoilla”, kertoo aluejohtaja Virtanen.

Uusi K-Citymarket Lahti Paavola valmistuu vuoden 2025 lopulla.

Kesko on uudistanut K-ruokakauppoja noin miljardilla eurolla viime vuosina ja investoi vuositasolla päivittäistavarakauppaverkoston kehittämiseen 200–250 miljoonaa euroa.

Erityisesti hypermarket-formaattia edustavan K-Citymarketin myynti on kasvanut Suomessa merkittävästi ja sen vaikutus päivittäistavarakaupan markkinaosuuteen on olennainen. Lähivuosina avattavat hypermarketit ovat merkittävässä roolissa Keskon markkinaosuuden vahvistamisessa ja myynnin edelleen kasvattamisessa. Lahden K-Citymarket Paavolan lisäksi Kesko on rakentamassa lähivuosina uusia K-Citymarketeja Lempäälän Ideaparkiin, Kuopion Haapaniemeen, Vantaan Kivistöön ja Porvoon Länsirannalle. Lisäksi Kesko laajentaa tänä vuonna Helsingin Vuosaaressa Kauppakeskus Columbuksessa olevan K-Supermarketin K-Citymarketiksi.

Takaisin ylös