Rakentamisen määrä laskee, mutta suomalaiset suunnittelevat pienempiä remontteja lähes yhtä suurella innolla kuin viime kesänä

K-RAUDAN LEHDISTÖTIEDOTE 12.6.2023 Suomalaisten käytettävissä olevat tulot ovat laskeneet, mutta K-Raudan tutkimuksen* mukaan 55 % suomalaisista on silti suunnitellut sisustusta tai remontointia kotiin tai mökille täksi kesäksi. Terassin rakentaminen on suunnitelmissa noin 220 000 suomalaisella, ulkomaalausta suunnittelee yli puoli miljoonaa – ja terassin huoltoon ryhtyy tänä kesänä lähes miljoona suomalaista.

Vaikka suurempia remontteja tehdään tällä hetkellä kodeissa harkitummin, kiinnostavat remontointi ja sisustaminen suomalaisia tänäkin kesänä. K-Raudan toukokuussa 2023 toteuttaman tutkimuksen mukaan yli puolet (55 %) 18–70-vuotiaista suomalaisista on suunnitellut sisustusta tai tehnyt remontointisuunnitelmia kotiin tai mökille tulevaksi kesäksi. Viime kesänä samanlaisia suunnitelmia oli 58 prosentilla.  

”Yllättävää on, että suomalaisten kiinnostus sisustamiseen ja remontointiin on lähes viime kevään tulosten tasolla. Asuntokaupan hidastuminen ja inflaatio ovat suunnanneet tekemistä mittavista remonteista kodin pienempiin kunnostustöihin. Myös pihoja ja korona-aikana hankittuja mökkejä halutaan edelleen hoitaa”, K-Raudan ketjujohtaja Olli Pere sanoo.

Lähes miljoona suomalaista aikoo huoltaa terassinsa tänä kesänä

Tutkimuksessa kysytyistä remontti- ja sisustustöistä suosituimmaksi nousi terassin huoltaminen, jota suunnittelee 24 % suomalaisista. Määrä vastaa noin 880 000 henkilöä. Terassin huoltamista suunniteltiin tutkimuksen mukaan tasaisesti kaikissa ikäryhmissä.

“Korona-aikana moni innostui rakentamaan terassin tai laajentamaan sitä. Koska puuterassi kannattaa öljytä vuosi tai pari rakentamisen jälkeen, on monessa pihassa viimeistään tänä kesänä edessä ensimmäinen huoltotehtävä”, Pere kertoo.

Kiinnostus terassin rakentamiseen puolestaan jakaantuu ikäryhmittäin: into terassien rakentamiseen näkyy tutkimuksessa vahvimmin 30–44-vuotiailla vastaajilla ja vähiten yli 60-vuotiailla.

Ulkomaalausta suunnittelee 14 % suomalaisista

Ulkomaalaus on terassin huollon jälkeen toiseksi suosituin puuha kotona tai mökillä: sitä suunnittelee 14 % suomalaisista. Määrä vastaa noin puolta miljoonaa suomalaista.

“Mikäli ulkomaalausta suunnitteleva näkee hankkeensa toteutukselle esteitä, ne liittyvät tyypillisimmin rahan tai ajan puutteeseen. Lähes puolet ulkomaalausta suunnittelevista kuitenkin näki, että hankkeen toteutukselle ei ole mitään esteitä. Tänäkin kesänä maalataan siis mittava määrä suomalaisia taloja”, Pere toteaa.

*) K-Rauta tutki pihan käyttöä ja pihahaaveita kotona ja mökillä keväällä 2023 ja 2022. Aineisto kerättiin 12.-17.5.2023 ja 13.-20.4.2022 Kantar Finland Oy:n internetpaneelissa. Kohderyhmänä olivat 18−70-vuotiaat suomalaiset. Vastaajien kokonaismäärä oli molemmissa tutkimuksissa 1 030. Aineisto edustaa suomalaisia iän, sukupuolen ja asuinpaikan mukaan.

Lisätietoja K-Raudan verkkosivuilla:

Oletko rakentamassa terassia, perustamassa uutta pihaa tai uusimassa pihakiveyksiä kotipihalla tai mökillä? Lähetä kysymyksesi K-Raudan maksuttomaan puutarhaneuvontaan: https://www.k-rauta.fi/palvelut/puutarhaneuvonta

Kysy alan asiantuntijoilta mitä tahansa remontointiin liittyvää K-Raudan maksuttomasta remonttineuvonnasta: https://www.k-rauta.fi/palvelut/remonttineuvonta

Lue K-Raudan Remonttineuvonnan vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin: https://www.k-rauta.fi/inspiraatio-ja-ohjeet/remontointi/remonttineuvonta-usein-kysytyt-kysymykset

Lisätietoja:

Ketjujohtaja Olli Pere, K-Rauta
K-ryhmän viestintä, puh. +358 1053 50200, viestinta@kesko.fi  

Takaisin ylös