Onninen tarjoaa asiakkailleen uuden logistiikan hiilijalanjälkiraportin

ONNINEN LEHDISTÖTIEDOTE 1.6.2023 KLO 9.15 Onninen vastaa yritysasiakkaidensa toiveisiin ja tarjoaa yritysasiakkailleen uuden logistiikan hiilijalanjälkiraportin, josta saa yksityiskohtaista tietoa Onnisen kotimaan kuljetusten ja kuljetuspakkausten päästöistä.

Ilmastonmuutoksen hillintä on yhteinen tavoite koko Onnisen arvoketjulle: tuotteiden valmistajille, Onniselle itselleen tuotteiden maahantuojana ja myyjänä sekä tuotteita käyttäville asiakkaille. Oman toiminnan päästöjen vähentämisen lisäksi Onninen kannustaa tavarantoimittajiaan ja asiakkaitaan vähentämään päästöjä.

”Olemme jo useiden vuosien ajan haastaneet suuria tavarantoimittajiamme asettamaan päästövähennystavoitteita. Asiakkaamme puolestaan ovat toivoneet meiltä konkreettisia keinoja tuotteiden hiilijalanjäljen seuraamiseksi”, sanoo Onnisen infran liiketoiminnasta vastaava johtaja Timo Nikulainen.

Valtaosa Onnisen päästöistä syntyy tuotteiden alkutuotannosta, valmistuksesta, pakkauksista, kuljetuksista ja tuotteiden käytöstä.

“Onninen toimittaa asiakkailleen noin 12 miljoonaa myyntiriviä vuosittain. Pelkästään Hyvinkään jakelukeskuksestamme lähetetään vuoden aikana noin 600 000 toimitusta. Kuljetusten osuus tuotteiden kokonaispäästöistä on pieni, mutta kuljetusten päästöihin voimme itse vaikuttaa hyvin konkreettisesti. Esimerkiksi käytetty fossiilinen tai uusiutuva polttoaine sekä kuljetuspakkausten kierrätettävyys vaikuttavat logistiikan päästöihin”, Nikulainen kertoo.

Asiakkaat näkevät logistiikan hiilijalanjälkiraportin Onninen.fi-verkkokaupasta. Toukokuussa käyttöön otettuja raportteja on esitelty jo ensimmäisille asiakkaille.

”Hiilijalanjälkiraportin vastaanotto on ollut oikein hyvä. Asiakkaillamme on kova tarve saada lisää tietoa kuljetusten päästöistä, jotta he voivat raportoida edelleen omista päästöistään ja kehittää liiketoimintaansa”, Nikulainen sanoo.

Onninen on osa K-ryhmää, jonka tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2025. Päästöjä vähennetään systemaattisesti siten, että oma toiminta ja kuljetukset ovat päästöttömiä vuoteen 2030 mennessä. Vuosien 2025–2030 aikana tuolloin jäljellä olevat päästöt kompensoidaan. Tavoitteena on, että kompensaatiosta voidaan lopulta luopua ja oma toiminta on päästötöntä vuoteen 2030 mennessä.

Lisätietoja:
K-ryhmän viestintä, puh. +358 1053 50200, viestinta@kesko.fi   


Onninen
Onninen tarjoaa kattavan valikoiman tuotteita ja palvelukokonaisuuksia urakoitsijoille, teollisuudelle, infra-alan toimijoille ja jälleenmyyntiasiakkaille. Olemme vahva kumppani yritysasiakkaille ja tavarantoimittajille koko maan kattavan myyntiverkoston, tehokkaan logistiikan ja monikanavaisen asiakaskokemuksen kautta. Olemme toimineet alalla vuodesta 1913. Työllistämme Suomessa noin 1 400 henkilöä ja toimipaikkaverkostomme käsittää 55 Onninen Express -myymälää.

Onninen ja K-Rauta ovat osa K-ryhmän kansainvälistä rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialaa. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa toimii seitsemässä maassa ja se työllistää yhdessä K-kauppiaiden kanssa kansainvälisesti noin 10 000 alan ammattilaista. Toimialan liikevaihto oli 4 805 miljoonaa euroa vuonna 2022.  

www.onninen.fi
www.kesko.fi

Takaisin ylös