K-ruokakaupalle jälleen kansainvälistä tunnustusta – K-Citymarket Länsikeskus Turusta valittiin IGD:n kuukauden kaupaksi

Maailman johtava kaupan alan tutkimus- ja asiantuntijajärjestö Institute of Grocery Distribution, IGD, valitsi turkulaisen K-Citymarket Länsikeskuksen marraskuun kuukauden kaupaksi. IGD arvioi kauppoja eri puolilla maailmaa ja valitsee kuukauden kaupaksi sen, joka on mielenkiintoisin ja edistyksellisin kaikista saman kuukauden aikana arvioiduista kaupoista. K-ruokakaupat ovat saanet vastaavanlaista kansainvälistä huomiota myös vuosina 2021 ja 2019.

IGD perusteli K-Citymarket Länsikeskuksen valintaa marraskuun kuukauden kaupaksi sillä, että kaupan konsepti ja osaaminen ovat vaikuttavalla tasolla erityisesti kauppakohtaisen miljöön ja ruokamaailman osalta.

”Tunnustus tuntuu todella hyvältä. Olemme tehneet yhdessä henkilökunnan kanssa systemaattisesti töitä aina kauppakohtaisen liikeidean laatimisesta kohti toissa vuonna tehtyä remonttia, jolla saatiin miljöö uudelle tasolle. Sen jälkeen olemme kehittäneet osaamistamme entisestään. Tämä on hieno huomionosoitus porukalle, jonka tekemisen meininki ja innostuneisuus ovat omaa luokkaansa”, K- Citymarket Länsikeskuksen kauppias Juha Jylli kertoo.

IGD kiinnittää arvioinnissaan huomiota erinomaisten perusasioiden, kuten laajan valikoiman ja hyvän kauppakunnon lisäksi niihin tekijöihin, jotka erottavat kaupan muista. K-Citymarket Länsikeskuksen miljöö ammentaa paikallisille tärkeästä Turun saaristosta. IGD kiitti myös kaupan ruokafilosofiaa. Kaupasta löytyy palvelutiskin ja leipomon lisäksi Food Factory -ruokamaailma, jonka tuotteet valmistetaan alusta asti paikan päällä. Food Factorysta löytyy kaksi ravintolakokonaisuutta. Toisessa on kahvila Coffee Corner ja gelateria eli jäätelötehdas. Toisesta löytyvät sushikeittiö, lounas- ja á la carte -ruokaa tarjoava ravintola Restaurant 3 sekä panimo.

”Ravintolat ja elämyksellisyys voivat olla hyvän palvelun lisäksi isoja tekijöitä kaupan valinnassa, kun esimerkiksi verkkokauppa on tullut jäädäkseen. Kivijalkakauppa kilpailee ihmisten ajasta ja siksi sen pitää tarjota muitakin syitä tulla kauppaan kuin perusvalikoima. Elämyksellisyyttä voivat tuoda myös edulliset vaihtoehdot, kuten erätuotteet”, Jylli avaa. 

Länsikeskus jo kolmas suomalainen kauppa, jolle IGD antaa tunnustusta

IGD on kansainvälinen, arvostettu asiantuntijaorganisaatio, joka seuraa ja analysoi kaupan alan globaalia kehitystä ja trendejä. Yksi IGD:n edustajien tehtävistä on vierailla kaupoissa eri puolilla maailmaa ja arvioida niitä. Ennen K-Citymarket Länsikeskuksen valintaa kuukauden kaupaksi valittiin lokakuussa 2023 kanadalainen Fortinos Waterdown.

Suomalainen kauppa sai globaalilla tasolla huomiota viimeksi vuonna 2021, kun IGD valitsi Vantaalla sijaitsevan K-Citymarket Tammiston syyskuun kuukauden kaupaksi. IGD on palkinnut myös maailman parhaita kauppoja. Tämän tunnustuksen sai K-Citymarket Järvenpää vuonna 2019.

”K-Citymarket Länsikeskuksen valinta kuukauden kaupaksi on hieno esimerkki siitä, miten upeasti kaupassa on kehitetty omia kilpailuetuja ja saatu ne näkymään asiakkaille ainutlaatuisilla tavoilla. IGD:n tunnustus kertoo, että kaupan toiminta on erityistä jopa globaalissa mittakaavassa. Kauppa on menestynyt monella muullakin mittarilla, kuten asiakastyytyväisyyden osalta. Se on myös parhaillaan ehdolla vuoden leipäkaupaksi”, K-Citymarket -ketjun johtaja Ari Sääksmäki sanoo.

Takaisin ylös