K-ryhmän vähittäismyynti kehittyi alkuvuonna Lapissa 9,0 % - Rakentamisen ja talotekniikan kauppa oli plussalla lähes 22 %

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 29.4.2022 K-ryhmän vähittäismyynti kehittyi Lapissa tammi-maaliskuussa 9,0 % ja se oli 113,2 miljoonaa euroa (alv 0 %).

Päivittäistavarakaupan myynti oli 89,9 miljoonaa euroa ja se kehittyi 6,1 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 23,3 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 21,9 %.

”Lukuihin voi olla tyytyväinen, koska Lapissa kehityksemme oli valtakunnan paras. Rajakaupoissa kaupankäynti on lähes normalisoitunut entiselleen. Hiihtokeskuksissa kauppa on käynyt hyvin”, kommentoi lukuja Keskon Pohjois-Suomen aluejohtaja Jari Saarinen. ”Päivittäistavarakaupassa K-Supermarket-ketjun liki 11 % kehitys oli toimialan paras. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan luvut olivat myös erinomaisella kehityksellä.”

Lapissa on meneillään useita suuria kauppojen uudistus- ja uusperustantahankkeita. Rovaniemellä K-Citymarketin kokonaisuudistus on saatu valmiiksi ja avajaisia on juhlittu torstaina 28.4. Kemijärvellä K-Supermarket Kauppapaikka on käytännössä uusittu lattiasta kattoon ja suuri remontti on valmis toukokuun lopussa. Kemin K-Citymarketin remontti on saatu hyvään alkuun ja se valmistuu loppuvuodesta. Tervolaan on rakenteilla uusi K-Market ja se avataan tämän vuoden lopulla.

Saariselällä K-kauppias Antero Ylävaaran Kauppakeskus Kuukkeli K-Marketeineen tuhoutui täysin tulipalossa helmikuun lopulla. Korvaavat tilat K-Marketille ja muille toiminnoille on saatu auki 31.3. läheisessä kauppakeskus Siulassa.

Takaisin ylös