K-ryhmän rakentamisen ja talotekniikan myynti kasvoi alkuvuodesta pääkaupunkiseudulla yli 12 %

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 29.4.2022 K-ryhmän vähittäismyynti oli tammi-maaliskuussa Keskon pääkaupunkiseudun alueella 577,2 miljoonaa euroa (alv 0 %).

Päivittäistavarakaupan myynti oli 371,1 miljoonaa euroa ja rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 142,3 miljoonalla eurolla ja se kehittyi 12,3 %. Autokaupan myynnin arvo oli 63,8 miljoonaa euroa.

Keskon pääkaupunkiseudun alueeseen kuuluvat Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen.

”Rakentamisen ja talotekniikan kauppa on kehittynyt alkuvuonna hienosti”, toteaa 19.4. Keskon pääkaupunkiseudun aluejohtajana aloittanut Laura Rissanen. ”Päivittäistavarakaupan myynteihin voi olla myös tyytyväinen, koska taustalla ovat viime vuoden kovat vastaluvut ja pääsiäisostojen ajoittuminen silloin maaliskuulle.”

”Autokauppa on kärsinyt maailmanlaajuisesta komponenttipulasta ja saatavuusongelmista. Asiakkaat luottavat edustamiimme merkkeihin ja uusien autojen tilauskanta on ennätyskorkea”, jatkaa Rissanen.

Viime torstaina 21.4. Helsingin uudelle Kruunuvuorenrannan asuinalueelle avattiin asiakkaiden kovasti odottama K-Market. ”On hienoa nähdä, että Helsingin kasvaessa myös kauppaverkostomme laajenee uusille alueille. Haluamme olla mukana tuottamassa tärkeitä arjen lähipalveluita pääkaupunkiseudun asukkaille”, Laura Rissanen sanoo.  ”Ruoholahden K-Citymarketin yhteyteen avautuva Suomen ensimmäinen automatisoitu verkkokaupan keräilyjärjestelmä tarjoaa valmistuessaan asiakkaille vaivattoman kauppareissun. 45 robottia tekee suurimman keräilytyön tehokkaasti ja ihmiskäsin kerätään erikoistuotteet ja palvelutiskin herkut.”

Pääkaupunkiseudulla on juuri valmistunut tai meneillään useita suuria kauppahankkeita. Maaliskuun lopussa  Espoon Kaupunkikeskus Lippulaivassa avattiin uudet K-Supermarket Lippulaiva ja K-Market Pikkulaiva. Huhtikuun alussa Vantaan Itä-Hakkilassa avajaisiaan juhli K-Supermarketiksi kasvanut Honkatori ja Helsingissä K-Supermarket Arabian uudistyöt pantiin alulle. Espoon Mäkkylässä avataan loppukeväästä uusi K-Supermarket Derby.

Takaisin ylös