K-ryhmän rakentamisen ja talotekniikan kauppa kasvoi Pirkanmaalla alkuvuonna yli 13 %

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 29.4.2022 K-ryhmän vähittäismyynti oli tammi-maaliskuussa Pirkanmaalla yhteensä 223,9 miljoonaa euroa (alv 0 %)ja se kasvoi 1,2 %.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 161,4 miljoonaa euroa ja se kasvoi 1,3 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 46 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 13,5 %. Autokaupan myynnin arvo oli 16,4 miljoonaa euroa.

”Rakentamisen vilkkaus ja erinomaisesti tehty asiakastyö rakentamisen ja talotekniikan kaupoissamme näkyvät huikeina kehityksinä”, kommentoi Keskon Länsi-Suomen aluejohtaja Jari Alanen. ”Päivittäistavarakaupan myynteihin voi olla myös tyytyväinen, koska taustalla ovat viime vuoden kovat vastaluvut ja pääsiäisostojen ajoittuminen silloin maaliskuulle. Ravintolatukku Kespron myynti on noussut reilusti yli koronaa edeltävälle tasolle ja varsinkin maaliskuu oli jo erittäin hyvä.”

”Autokauppa on kärsinyt maailmanlaajuisesta komponenttipulasta ja saatavuusongelmista. Asiakkaat luottavat edustamiimme merkkeihin ja uusien autojen tilauskanta on ennätyskorkea”, jatkaa Alanen.

”Kannanottona Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainassa päätimme helmikuussa lopettaa venäläisten tuotteiden ostot ja elintarvikkeiden viennin Venäjälle. Viime vuosina ostomme Venäjältä ovat olleet erittäin vähäiset. Sota ja asetetut pakotteet vaikuttavat merkittävästi maailmantalouteen”, Alanen kertoo.

Vuoden sisällä on avattu Pirkanmaalla viisi uutta K-ruokakauppaa ja asiakkaat ovat ottaneet ne omakseen. Tampereen Ruskon alueella käynnistyvät lähiaikoina uuden terminaalin rakennustyöt. Terminaali työllistää yli 100 henkilöä autoilijat mukaan lukien.

Takaisin ylös