K-ryhmän rakentamisen ja talotekniikan kauppa kasvoi Keski-Suomessa alkuvuonna yli 16 %

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 29.4.2022 K-ryhmän vähittäismyynti oli tammi-maaliskuussa Keski-Suomessa yhteensä 90,1 miljoonaa euroa (alv 0 %)ja se kasvoi 2,9 %.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 63,7 miljoonaa euroa ja se oli viime vuoden tasolla. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 26,4 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 16,6 %.

”Rakentamisen vilkkaus ja erinomaisesti tehty asiakastyö rakentamisen ja talotekniikan kaupoissamme näkyvät huikeina kehityksinä”, kommentoi Keskon Länsi-Suomen aluejohtaja Jari Alanen. ”Päivittäistavarakaupan myynteihin voi olla myös tyytyväinen, koska taustalla ovat viime vuoden kovat vastaluvut ja pääsiäisostojen ajoittuminen silloin maaliskuulle. Ravintolatukku Kespron myynti on noussut reilusti yli koronaa edeltävälle tasolle ja varsinkin maaliskuu oli jo erittäin hyvä.”

”Kannanottona Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainassa päätimme helmikuussa lopettaa venäläisten tuotteiden ostot ja elintarvikkeiden viennin Venäjälle. Viime vuosina ostomme Venäjältä ovat olleet erittäin vähäiset. Sota ja asetetut pakotteet vaikuttavat merkittävästi maailmantalouteen”, Alanen kertoo.

Tikkakosken K-Marketissa on aloitettu mittavat uudistustyöt ja ne valmistuvat elokuussa.

Takaisin ylös