Kesko keskittyy vapaa-ajan kaupassa urheilukauppaan – The Athlete’s Foot, Kookenkä ja Kenkäexpertti -liiketoiminnat lopetetaan vuoden 2021 aikana

K-RYHMÄ LEHDISTÖTIEDOTE 28.1.2021 Kesko keskittyy vapaa-ajan kaupan kokonaisuudessaan jatkossa urheilukauppaan Intersport ja Budget Sport -ketjuillaan.

”Näemme kasvun mahdollisuuksia erityisesti urheilukaupassa. Molemmat urheilukaupan ketjumme ovat erinomaisissa asemissa: Intersport on Suomen urheilukaupan markkinajohtaja ja Budget Sport on hintatietoisten ja helppoa asiointia arvostavien valinta. Jatkossa tulemme kehittämään molempia urheilukaupan ketjuja Keskon kasvustrategian mukaisesti,” sanoo vapaa-ajan kaupan johtaja Sami Kiiski.

Urheilukauppaan fokusoitumisen seurauksena vapaa-ajan kaupan ketjut The Athlete’s Foot, Kookenkä ja Kenkäexpertti lopetetaan vuoden 2021 aikana. The Athlete’s Foot, Kookenkä ja Kenkäexpertti -liiketoimintaan kuuluu myymälät, verkkokaupat ja yhtiötoiminnot. Päätöksen myötä näissä toiminnoissa työskentelevien noin 130 Keskon työntekijän työsuhde päättyy vuoden 2021 loppuun mennessä.

”Liiketoimintojen lopettaminen tapahtuu ketju- ja myymäläkohtaisesti. Tavoitteena on lakkauttaa The Athlete’s Foot -ketjun liiketoiminta kesän 2021 loppuun mennessä ja Kookenkä ja Kenkäexpertti -ketjujen liiketoiminta vuoden 2021 loppuun mennessä. Yksittäisten myymälöiden sulkemisaikataulu tarkentuu myöhemmin. Siihen asti kaikki myymälät palvelevat verkkokaupan ohella asiakkaita normaaliin tapaan”, jatkaa Kiiski.

Keskon vapaa-ajan kaupan kokonaisuuteen kuuluu yhteensä 81 urheilukaupan myymälää, 32 Kookenkä-myymälää, 7 Kenkäexpertti-myymälää ja 9 The Athlete’s Foot -myymälää. Vapaa-ajan kaupan kokonaisuuden yhteenlaskettu liukuva vähittäismyynti Q4/2019-Q3/2020 oli 260,1 milj. euroa.

 

Lisätietoja:

Vapaa-ajan kaupan johtaja Sami Kiiski, puh. 050 389 0901, sami.kiiski@kesko.fi

Viestintäjohtaja Jessica Diktonius, puh. 040 7099176, jessica.diktonius@kesko.fi
 

Takaisin ylös