K-Lataus kasvaa vuoden 2021 aikana kahdellakymmenellä uudella latausasemalla – pikalatausmäärät kasvaneet yli 130 %

Investoinnit K-Lataukseen jatkuvat voimakkaasti vuoden 2021 aikana painottuen suurteholatausasemiin. Suomeen tullaan rakentamaan vuoden aikana kaksikymmentä uutta K-Lataus-asemaa. K-Lataus on Suomen suurin pikalatausverkosto.

K-Latauksen vuoden 2021 kohteet painottuvat kasvukeskuksiin. Investointeja ollaan tekemässä erityisesti pääkaupunkiseudulle, Tampereelle ja Turkuun. Myös Lahden ja Jyväskylän alueelle on suunnitelmia. Uusia asemia on varmistunut 17 kappaletta, jonka lisäksi neuvottelut ovat käynnissä muutamista lisäkohteista. Ensimmäisten kohteiden aikataulut tarkentuvat lähiviikkojen aikana. Kesän aikana on suunnitteilla suurteholatausasemien avaukset Helsinkiin, Heinolaan, Jyväskylään sekä Kuusamoon.

”Me K-ryhmässä uskomme, että latausverkostot kehittyvät parhaiten kysyntää seuraamalla ja siihen vastaamalla. Vuoden investointisuunnitelma onkin tehty asiakastoiveet mielessämme. Erityisen iloinen olen siitä, että voimme viimein kertoa täyttävämme yhden toivotuimmista toiveista: tänä vuonna K-Lataus saapuu myös Kuusamoon. Kerromme uusista latausasemista tarkemmin sitä mukaa, kun avauspäivämäärät lähestyvät”, K-ryhmän autotoimialan jälkimarkkinoinnista ja K-Latauksesta vastaava johtaja Tom von Bonsdorff sanoo.

Vuoden 2021 investoinnit painottuvat suurteho- ja pikalatauspisteisiin. Myös peruslatauspisteitä tulee, mutta laitemäärät ovat aiempaa pienempiä. Investoinnit kasvattavat merkittävästi K-Latauksen suurteholatausasemien määrää: tällä hetkellä verkosto sisältää kolme IONITY-asemaa.

”Autojen latausnopeuksien ja akkukokojen kasvaessa tulee myös latausverkoston kehittyä. Lisäksi haluamme parantaa lataustarjontaa myös matkaliikennettä silmällä pitäen rakentamalla suurteholatausasemia valtateiden varrella oleville kauppapaikoille. K-Lataus on merkittävässä roolissa sähköistämässä Suomea. Sähköautot kiinnostavat voimakkaasti, mutta niiden yleistymisen kannalta keskeistä on, että latausverkosto on tarpeeksi kattava ja tarjoaa riittävän nopeaa latausta sekä täyssähköautoille että ladattaville hybrideille”, von Bonsdorff kertoo.

Pikalatausmäärät kasvaneet dramaattisesti

Latausverkoston kasvattamista perustelee paitsi sähköautojen jatkuva yleistyminen, myös nykyiset asiakastarpeet. K-Latauksen pikalatausmäärät kasvoivat vuoden 2020 aikana 30 %. Merkittävintä kasvu oli joulukuussa, jolloin latausmäärät kasvoivat yli 40 % edellisvuoteen verrattuna. Vuoden 2021 ensimmäisellä kvartaalilla pikalatausten määrä on suorastaan räjähtänyt: tammi-maaliskuussa 2021 pikalatausmäärät kasvoivat 130 % edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

”Viimevuotinen kasvu latausmäärissä on käytännössä täysin orgaanista, sillä avasimme viime vuonna vain kaksi uutta asemaa: Lahteen ja Vaajakoskelle. Tänä vuonna odotukset latausmäärien kasvulle ovat erittäin suuret, kun pääsemme avaamaan merkittävän määrän uusia pisteitä. Tilausta selkeästi on, kun sähköautokanta Suomen teillä kasvaa tällä hetkellä kovaa vauhtia. Lisäksi sähköautoilijat ovat mukavasti omaksuneet sähköauton latauksen osana kauppareissua. Tästä kertoi osaltaan myös alkuvuodesta tekemämme asiakastutkimus jossa, lähes 90 % vastanneista kertoi lataavansa autoaan kaupan parkkipaikalla tai -hallissa samalla, kun käyvät ruokaostoksilla”, von Bonsdorff kertoo.

Hinnoittelu uudistuu kesän aikana

Vuoden 2021 aikana tehtävien laajennusten lisäksi K-Latauksen hinnoittelu muuttuu kuluvan vuoden aikana. Osalla K-Latauksen latauspisteitä sähköauton lataaminen hinnoitellaan jatkossa ensisijaisesti kWh-perusteisesti minuuttiperusteisen sijaan. Uusi hinnoittelu koskee kaikkia K-Latauksen perus- ja suurteholatauspisteitä. Peruslatauspisteillä uuteen hinnoitteluun siirrytään 1.7. alkaen, jolloin peruslataus maksaa K-Latauksen asiakkaiksi rekisteröityneille 0,20 €/kWh ja kahden tunnin latauksen jälkeen lisäksi 0,02 €/min. Uutena avautuvat suurteholatauspisteet ovat alusta alkaen kWh-perusteisesti hinnoiteltuja, ja niissä hinta on 0,30 €/kWh ja 45 minuutin latauksen jälkeen lisäksi 0,20 €/min. 

Takaisin ylös