Jatkoa Maailman parhaalle kaupalle: K-Citymarket Tammisto valittu IGD:n Kuukauden kaupaksi

Maailman johtava kaupan alan tutkimus- ja asiantuntijajärjestö, brittiläinen IGD, valitsi K-Citymarket Tammiston syyskuun Kuukauden kaupaksi. IGD valitsee kuukauden kaupaksi kaikista saman kuukauden aikana arvioiduista kaupoista mielenkiintoisimman ja edistyksellisimmän. IGD on taho, joka valitsi K-Citymarket Järvenpään vuonna 2019 Maailman parhaaksi kaupaksi.

IGD valitsi K-Citymarket Tammiston Kuukauden kaupaksi perustellen sen olevan kokonaisuudessaan tulevaisuuden innovaatio. Erityisinä yksityiskohtina Tammiston K-Citymarketissa IGD arvosti erityisesti Euroopan ensimmäistä hypermarketissa sijaitsevaa olutpanimoa sekä Suomen ensimmäistä kaupassa sijaitsevaa Järvikylä-yrttikasvattamoa. Myös kauppias Kimmo Sivosen onnistunut, maailmallakin puhuttanut Taste of Finnair -valmisruokayhteistyö nostettiin arviossa esiin.

– K-Citymarket Tammisto on rakennettu omia asiakkaitamme varten, mutta tuntuu tietysti todella hienolta tulla noteeratuksi myös IGD:n toimesta – pääsimme kertaheitolla todella kovaan seuraan. Pelkästään jo IGD:n tekemä raportti kaupastamme herätti maailmanlaajuista kiinnostusta jo ennen Kuukauden kaupan valintaa: saimme kyselyitä lähiruokatarjonnastamme Aasiasta asti, K-Citymarket Tammiston kauppias Kimmo Sivonen sanoo.

Suurennuslasin alla maailman kärki – IGD saapuu lokakuussa Suomeen avaamaan arviointikriteerejään

IGD kuvailee Kuukauden kaupan yhteydessä, kuinka rohkean designin ansiosta asiakkaan kauppakokemus on Tammistossa mieleenpainuva. Suuret kyltitykset, mielikuvituksellinen somistus ja esimerkiksi myymäläleipomon käsinkirjoitetut leipureiden nimet taululla välittävät asiakkaalle henkilökohtaista kosketusta. Palvelutiskeillä kiitosta sai Tammiston tapa tarjota vierekkäin edullista ja premiumia. Myös erityislaatuinen karkkiosasto sai IGD:n raportissa laajaa huomiota: se on kuin itsenäinen karkkikauppansa!

– K-Citymarket Tammiston valinta IGD:n Kuukauden kaupaksi on suoraa jatkumoa K-Citymarket Järvenpään kruunauksesta Maailman parhaaksi kaupaksi loppuvuodesta 2019. K-Citymarket Tammisto on erinomainen esimerkki, kuinka kauppatasolla ymmärretään asiakasta ja löydetään omat ainutlaatuiset kilpailuedut, jotka ovat erityisiä ja innovatiivisia jopa maailman mittakaavassa. K-Citymarketit ovat löytäneet tiensä kirkkaisiin saleihin ja maailman kauppakatseet kääntyneet Suomeen: meillä todella on Suomessa maailman parhaat ruokakaupat, K-Citymarketin ketjujohtaja Ari Sääksmäki sanoo.

IGD kiittelee myös Sivosen sitoutuneisuutta kestävään kehitykseen niin hävikinhallinnan, aurinkovoiman hyödyntämisen kuin kierrättämisen helpoksi tekemisen muodossa. K-Citymarket Tammiston katolla sijaitsee yksi Suomen suurimmista aurinkovoimaloista, jonka tuottamaa sähköä hyödyntää niin kauppa itse kuin asiakkaatkin.

IGD saapuu 12. lokakuuta järjestettävään K-Citymarketin virtuaaliseen mediatilaisuuteen avaamaan malliaan, jolla he arvioivat kauppoja maailman mittakaavassa: Reviewing world class grocery stores: What do the worldwide best in class examples have in common? (Nick Miles, Senior Retail Analyst). Myös K-Citymarket Tammiston kauppias Kimmo Sivonen keskustelee tilaisuudessa kauppiaspaneelissa siitä, mikä kaupan kehityksen intohimoa ajaa. Ilmoittautumiset tilaisuuteen 1. lokakuuta mennessä osoitteeseen viestinta@kesko.fi.

Takaisin ylös