Satakunnan ensimmäiset vastuullisiksi varmistetut kalatiskit Poriin

Porissa päästään valitsemaan ostoskoreihin vastuullista kalaa nyt entistäkin helpommin, kun K-Citymarket Puuvilla sai kalatiskilleen ekologisesti kestävää kalastusta edistävän MSC-sertifikaatin. Koko Suomessa yhteensä yli 30 K-ruokakaupalla on MSC-sertifikaatti. Myös K-Citymarket Mikkola saa sertifikaatin kesän aikana.

MSC- ja ASC-jäljitettävyyssertifikaatit myönnettiin toukokuussa K-Citymarket Puuvillalle. Myös K-Citymarket Mikkola saa sertifikaatit kesän aikana. MSC- ja ASC-merkinnät osoittavat, että kyseinen kala- tai äyriäistuote on pyydetty kalakantoja vaarantamatta tai kasvatettu luontoa kunnioittaen. Tuotteen matka on jäljitettävissä aina merestä kalatiskille. Sertifioitu kalatiski tarkoittaa, että kaupat voivat kalatiskillään myydä MSC- ja ASC-merkittyjä kala- ja äyriäistuotteita.

Sinkkujen kalaostokset kasvussa

Porilaisten top-5 tuorekalasuosikit ovat järjestyksessä lohi, silakka, kuha, ahven ja siika. Useimmiten tuorekalaa ostoskoriinsa valitsevat Porin alueella eläkeläiset ja aikuistaloudet. Sinkut asioivat kalatiskeillä vähiten, mutta ovat samaan aikaan kuitenkin asiakasryhmä, jonka kalaostokset ovat kasvussa. Porissa sinkkujen kalaostokset ovat noin 30 prosentin kasvussa.

”Asiakkaamme ostavat kalansa useimmiten fileenä, vaikka kokonaisetkin kalat tekevät hyvin kauppansa. Kesää kohden kalan savustaminen yleistyy: grillaamisen rinnalla kokonaiset kalat sekä fileet savustuvat suomalaisten takapihoilla pitkin kesää”, kuvailee K-ryhmän päivittäistavarakaupan kalan valikoimapäällikkö Jonne Hyvönen.

K-ryhmän kalavalikoimat suosivat kestäviä kalakantoja

K-ryhmällä on Suomen suurin MSC-sertifioitujen kala- ja äyriäistuotteiden valikoima ja sertifioidut kalatiskit vahvistavat vastuullista kalavalikoimaa entisestään. Ensimmäiset K-ruokakauppojen MSC-sertifioidut kalatiskit myönnettiin syksyllä 2019 ja yhteensä K-ruokakaupoissa niitä on nyt yli 30 ympäri Suomen. Jokaisessa K-ruokakaupassa noudatetaan WWF:n Kalaoppaaseen pohjautuva kala- ja äyriäislinjausta, joka on ollut voimassa jo 11 vuoden ajan.

”Maailman vastuullisimpana kaupan alan yrityksenä haluamme edesauttaa kalakantojen suojelemista ja samalla tehdä myös asiakkaillemme vastuulliset valinnat kaupassa mahdollisimman helpoiksi. Valitsemalla kaupan kalatiskiltä MSC- ja ASC-merkinnällä varustettuja tuotteita voi jokainen osaltaan edistää ekologisesti kestävää kalastusta,” sanoo K-ryhmän päivittäistavarakaupan vastuullisuusjohtaja Timo Jäske.

Lisätietoa MSC-sertifikaatista: https://www.msc.org/fi/kotisivu
Katso lista kaikista sertifioiduista kalatiskeistä: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/k-kaupassa/msc-sertifioitu-kalastiski

Takaisin ylös