Kesko suunnittelee uutta päätoimitaloa ja K-ruokakauppaa Helsingin Ruskeasuolle

KESKO LEHDISTÖTIEDOTE 22.07.2015 KLO 09.10 1(1)

Kesko suunnittelee uutta päätoimitaloansa, ns. K-kampusta, Helsingin Ruskeasuolle vuoteen 2018 mennessä. Uusiin tiloihin siirtyisi suurin osa Kesko-konsernin pääkaupunkiseudun toiminnoista. Kiinteistöön on tarkoitus avata myös uusi K-ruokakauppa. Helsingin Ruskeasuolla Mannerheimintien ja Hakamäentien risteyksessä sijaitseva alue on sekä sijainniltaan että liikenneyhteyksiltään erinomainen niin keskolaisille ja Keskon sidosryhmille kuin suunnitellun K-ruokakaupan asiakkaillekin.

Keskon tavoitteena on keskittää pääkaupunkiseudulla sijaitsevat toiminnot pääosin saman katon alle vuoteen 2018 mennessä. Tavoitteena on rakennuttaa niin sanotun Manskun Rastin alueelle Keskon käyttöön uusi toimitalokokonaisuus, johon muuttaisivat Keskon yhteiset toiminnot ja päivittäistavarakaupan sekä rauta- ja sisustuskaupan toiminnot pääkaupunkiseudulta. Rakennuksessa avattaisiin myös uusi K-ruokakauppa. Tiloihin ei suunnitella siirrettävän Keskon autokaupan, maatalous- ja konekaupan, vapaa-ajan kaupan ja logistiikkayhtiö Keslog Oy:n toimintoja.

- Keskolaisten kokoaminen yhdelle K-kampukselle tukee strategiaamme yhä yhtenäisemmästä Keskosta ja tavoitteitamme tehokkaasta toiminnasta. Se mahdollistaa entistä paremman osaamisen hyödyntämisen ja yhteistyön yli toimialarajojen, kertoo pääjohtaja Mikko Helander.

Kesko on solminut hankkeesta ehdollisen yhteistyösopimuksen Skanskan kanssa. Hankkeen lopullinen toteutuminen edellyttää muun muassa kaavoitukseen ja maanluovutukseen liittyviä päätöksiä, jotka valmistellaan kiinteistövirastossa ja kaupunkisuunnitteluvirastossa.

Keskon vuonna 1939 valmistunut Helsingin Katajanokalla sijaitseva päätoimitalo suunnitellaan muutettavan pääosin asuin- ja hotellikäyttöön.

Kuva K-kampuksesta löytyy Keskon aineistopankista http://aineistopankki.kesko.fi Ajankohtaista-kansiosta.

Lisätietoja antaa viestintäjohtaja Merja Haverinen, Kesko Oyj, puh. 010 53 22764.

Kesko (www.kesko.fi) kuuluu maailman 100 vastuullisimman yrityksen joukkoon (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). Olemme vähittäiskaupan osaaja, jonka ketjuilla on noin 2 000 kauppaa Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Kauppojemme kautta tuomme elämisen laatua kuluttajien jokaiseen päivään.

Skanskan (www.skanska.fi) toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen.

Takaisin ylös