Juhlavuoden kunniaksi K-koekeittiön nimi on muutettu Pirkka-koekeittiöksi. Pirkka-koekeittiön ensimmäisen reseptin julkaisemisesta on kulunut kaikkiaan 50 vuotta. Vuosittain syntyy satoja uusia ruokaohjeita, joissa laadukkailla ja edullisilla Pirkka-tuotteilla on merkittävä rooli.
Kautta aikojen kuluttajat ovat arvostaneet testattuja ja luotettavia ruokareseptejä. Juuri nyt ohjeilta toivotaan helppoutta, nopeutta ja terveellisyyttä – makua unohtamatta.
Ensimmäiset reseptit olivat kakkuohjeita kauppojen kahvitilaisuuksia varten. Vuosien saatossa koekeittiö on tuottanut lähes 4 000 ruokareseptiä ja uusia syntyy noin 900 reseptin vuosivauhtia eli yli kaksi vuoden jokaista päivää kohden. – Suosituimmat reseptit kautta aikojen ovat täytekakku K-kaupan tapaan ja uunikirjolohi. Haluamme testattujen ja luotettavien reseptien avulla auttaa kuluttajia löytämään parhaat ruokaideat ja ratkaisut, kertoo kotitalousopettaja Leena Korkalainen.
Reseptiikka on kokenut aikojen saatossa muutoksia. – Raaka-aineiden määrä on nykyisin suuri ja saatavuus helpottunut, mikä näkyy monipuolisempina resepteinä. Myös erityisruokavaliot ovat lisääntyneet ja ruokakulttuuri saanut vaikutteita ympäri maailman. Pirkka-koekeittiö on omalta osaltaan tutustuttanut Suomen kansan uusiin tuotteisiin, reseptien avulla suomalaiset löysivät esimerkiksi Pirkka-pestokastikkeen, Leena Korkalainen kertoo.
Taantumalla on ollut vaikutusta suomalaisten ruuanlaittoon. – Ruokaa tehdään nyt enemmän perusraaka-aineita käyttäen. Tähän haasteeseen olemme vastanneet tekemällä reseptejä kauden raaka-aineista, jotka ovat juuri sillä hetkellä parhaimmillaan ja lisäksi edullisia, toteaa Leena Korkalainen.
Pirkka-koekeittiössä työskentelee viisi kotitalousopettajaa ja kaksi kotitalousopettajaksi opiskelevaa. Kotitalousopettajien loihtimat reseptit ovat kuluttajien ulottuvilla muun muassa Pirkka.fi:n ruokaosiossa ja Pirkka-lehdessä, Mitä tänään syötäisiin? -ruokaohjelmassa sekä Pirkka-tuotteiden pakkauksissa.
Pirkka-koekeittiö on osa Ruokakeskon Pirkka-tuotetutkimusta, jonka laboratoriolla on kansainvälisen pätevyystunnustus, ISO 17025 -akkreditointi, ainoana kaupan omien merkkien laboratoriona Suomessa. Laboratorio vastaa kaikkien Pirkka-tuotteiden laadunvarmistuksesta.
Ruokakaupan trendit löytävät tiensä resepteihin
– Ruokakaupan trendit vaikuttavat myös resepteihin. Meidän täytyy pystyä huomioimaan kuluttajien yhä erilaisemmat tarpeet uusia reseptejä kehitettäessa. Merkittävä trendi ovat esimerkiksi elämykset ja uutuudet. Niin resepteistä kuin ruokakaupastakin haetaan ideoita ja innoitusta ruuanlaittoon. Uutuustuotteet kiinnostavat ihmisiä, eikä taantuma ole vähentänyt kokeilunhalua. K-ruokakaupat vastaavat kysyntään tarjoamalla vaihtuvia, kiinnostavia uutuuksia sekä uusilla ideoilla höystettyjä reseptejä, kertoo kaupallinen johtaja Jukka Koivunen.
Ruokakaupan trendejä juuri nyt:
Kuvia Pirkka-koekeittiön resepteistä on ladattavissa osoitteesta http://aineistopankki.kesko.fi.
Lisätietoja:
Kotitalousopettaja Leena Korkalainen, Pirkka-koekeittiö, puh. 01053 22353
Kaupallinen johtaja Jukka Koivunen, Ruokakesko Oy, puh. 01053 28910
Kesko (www.kesko.fi) on vähittäiskaupan osaaja, joka tuo kauppojensa kautta elämisen laatua kuluttajien jokaiseen päivään. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 2 000 kauppaa Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä.