Kesko perustaa uuden kodintekniikkaketjun: Konebox yhdistää myymälä- ja verkko-osaamisen

Kesko tuo kuluttajille entistä helpomman tavan kodintekniikan hankintaan. Uusi, kotimainen Konebox-kauppaketju yhdistää verkko-ostamisen ja perinteisen kaupan parhaat puolet. Asiakas voi ostaa tuotteita joko myymälästä tai netistä ja noutaa tuotteet myymälästä tai saada ne kotiovelleen.

Konebox kilpailee kodintekniikkamarkkinoilla laatutuotteilla, tuotteiden hyvällä saatavuudella sekä halvalla hinnalla. Tehokas logistiikka ja varastointi sekä nettikaupan itsepalvelu takaavat halvat hinnat.

– Konebox hyödyntää Keskon pitkäaikaista kokemusta ja osaamista kodintekniikan kaupasta. Tavoitteenamme on ollut rakentaa helppokäyttöinen nettikauppa, joka sopii erityisesti hintatietoisille, helppoa ja nopeaa ostamista arvostaville kuluttajille. Kaikista Koneboxin ostoksista kertyy myös K-Plussa-pisteitä, Musta Pörssi Oy:n toimitusjohtaja Jussi Mikkola kertoo.

Uuden kauppaketjun tuotevalikoima tulee kattamaan kaikki kodintekniikkakaupan alueet: tietotekniikkaa, matkapuhelimia, viihde-elektroniikkaa ja kodinkoneita sekä näihin liittyviä tarvikkeita. Nettikaupassa tuotevalikoimaa voidaan laajentaa nopeasti myös uusiin tuoteryhmiin.

Lisää luotettavuutta nettikauppaan

Verkosta ostamisen arvioidaan kasvavan Suomessa lähivuosina reilut 20 prosenttia vuodessa. Jussi Mikkolan mukaan kodintekniikan verkkokaupankäynti kasvaakin nyt selvästi kivijalkakauppaa nopeammin.

Yksi nettikaupan kasvua eniten hidastavista asioista on kuitenkin ollut kuluttajien varovaisuus. Koneboxin turvallinen kotimainen omistaja tuo myös kuluttajien verkkokauppaan kaipaamaa luotettavuutta.

– Markkinoilla on selkeä tarve suomalaiselle kodintekniikan nettikaupalle, josta ostaminen on asiakkaalle luotettavaa ja turvallista. On myös tärkeää, että asiakaspalvelu, takuu ja muut mahdolliset asiat hoidetaan sujuvasti suomen kielellä, Mikkola toteaa.

Koneboxin toimintamalli poikkeaa myös selvästi K-ryhmän kodintekniikan erikoiskauppaketju Mustasta Pörssistä ja nämä muodostavat yhdessä toimivan kokonaisuuden.

Keskon verkkokaupoista suurin on verkkotavaratalo NetAnttila (www.netanttila.com). NetAnttila toimii myös Virossa (www.anttila.ee) ja Latviassa (www.anttila.lv). Muita verkkokauppoja ovat kotiin ja sisustamiseen keskittyvä Kodin Ykkönen (www.kodin1.com), musiikkikauppaan keskittyvä CM-store (www.cm-store.fi) ja maatalouskauppaan keskittyvä K-maatalous (www.k-maatalous.fi).

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jussi Mikkola, puh. 01053 40940, jussi.mikkola@kesko.fi
www.konebox.fi

Konebox Friisilä
Kuitinmäentie 27
02240 Espoo

Kesko (www.kesko.fi) on vähittäiskaupan osaaja, joka tuo kauppojensa kautta elämisen laatua kuluttajien jokaiseen päivään. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 2 000 kauppaa Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä.

Takaisin ylös