Ruokakesko tuo markkinoille kolesterolia alentavia Pirkka-jogurtteja

Ruokakesko laajentaa Pirkka-sarjaansa uusilla terveysvaikutteisilla tuotteilla. K-ruokakaupoista on toukokuun alusta lähtien saatavana Reducol-ainesosaa sisältäviä jogurtteja tyrnin ja vadelman makuisina. Reducolin on kliinisissä testeissä todettu alentavan tehokkaasti kolesterolia.

 

Pirkka Reducol -jogurtteihin on lisätty Reducol-ainesosaa, joka on kasvisterolien ja kasvistanolien seosta. Jauhemainen seos saadaan mäntyöljystä puunjalostusteollisuuden sivutuotteena. Jauheen valmistaa kanadalainen Forbes Medi-tech, ja sitä on käytetty elintarvikkeissa Pohjois-Amerikassa jo muutaman vuoden.

Kasvisterolit ja -stanolit yhdessä terveellisen ruokavalion kanssa laskevat veren kolesterolipitoisuutta. Ne estävät kolesterolin imeytymistä ruoansulatuskanavasta vereen, mikä vähentää haitallisen LDL-kolesterolin määrää. Samalla hyödyllisen HDL-kolesterolin määrä pysyy ennallaan.

- Pirkka Reducol -jogurtit ovat tiettävästi koko EU:n alueella ensimmäisiä kaupan omia merkkituotteita, jotka sisältävät kasvisteroleja ja -stanoleja. Kliinisissä tutkimuksissa on todettu, että yhden jogurtin syönti päivässä alentaa kolesterolia muutamassa kuukaudessa, joillakin jopa yhdessä kuukaudessa, tuotetutkimuspäällikkö Matti Kalervo Ruokakeskosta kertoo.

Aikuisille tarkoitetut Pirkka Reducol -jogurtit on kehitetty yhteistyössä tavarantoimittajan, Juustoportin, kanssa. Jogurtit ovat vähälaktoosisia ja sisältävät vatsalle ystävällistä asidofilus-bifidus-hapatetta. Tyrni- ja vadelmajogurtit myydään 150 gramman purkeissa.

Terveysvaikutteiset tuotteet ovat elintarvikealalla kasvualue, johon myös Ruokakesko haluaa panostaa. Reducol-tuotteita on suunnitteilla lisää Pirkka-sarjaan myöhemmin tänä vuonna.

Reducol on kansainvälisesti patentoitu, laajasti tutkittu ja hyväksytty tuote. Yhdysvaltain elintarvikeviranomaiset (FDA) ja Euroopan Unioni ovat todenneet Reducolin turvalliseksi ja terveysvaikutuksiltaan tehokkaaksi. Ruokakesko on saanut luvan Reducolin käyttöön sekä EU-komissiolta että Suomen uuselintarvikelautakunnalta.

Lisätietoja:
Tuotetutkimuspäällikkö Matti Kalervo, Ruokakesko Oy, puh. 01053 22536

Takaisin ylös