K-ruokakaupat panostavat terveellisiin ruokaratkaisuihin

Pirkka-tuotteisiin syyskuun alusta saakka lisättävä viitteellinen päiväsaantimerkintä, kaikkiin K-ruokakauppoihin tuleva Ravintokoodi-palvelu sekä K-ruokakauppiaiden ravitsemusterapeutti Hanna Partasen kanssa järjestämät asiakasluennot terveellisestä ravitsemuksesta ovat keskeisiä keinoja, joilla K-ruokakaupat vaikuttavat suomalaisten ruokailutottumuksiin.

 

Kansanterveyslaitoksen tutkimusprofessori Pirjo Pietisen mukaan lasten ja nuorten terveys on pinnalla kansainvälisesti ja useita aiheeseen liittyviä tutkimushankkeita on käynnissä myös Suomessa. Tutkimuksissa etsitään hyviä menetelmiä esimerkiksi koululaisten ruokailun parantamiseksi.

"Näen kaupan roolin erityisen tärkeänä perheiden ohjaamisessa terveellisempiin valintoihin. Käytännön keinoja parempien valintojen tekemiseen tarvitaan, sillä perheen kauppakassin sisältö ratkaisee sen, mitä lapsi tai nuori voi kotona syödä", Pietinen toteaa.

Ruokakesko on solminut Tuulia International Oy:n kanssa yksinoikeudella Suomea koskevan sopimuksen, jonka myötä ostoskorin sisällöstä tarkkaa tietoa ja suosituksia antava Ravintokoodi-palvelu saadaan kaikkiin K-ruokakauppoihin. Palvelun avulla

K-Plussa-korttia näyttävät asiakkaat saavat konkreettista tietoa valintojensa terveellisyydestä nettipalvelun kautta.

Pirkka-tuotteisiin on puolestaan alettu lisätä viitteellinen päiväsaantimerkintä, jota ollaan ottamassa käyttöön myös muualla Euroopassa. Merkinnästä kuluttaja näkee helposti, kuinka paljon yksi annos ostettua tuotetta sisältää esimerkiksi suositellusta päivittäisestä natriumin määrästä.

"K-ruokakauppojen ruokaosaaminen on erityinen vahvuutemme ja strategiassamme keskeisessä asemassa. Panostammekin jatkuvasti voimakkaasti siihen, että K-ruokakaupat ovat monipuolisten ja terveellisten ruokaratkaisujen tarjoamisessa edelläkävijöitä", toteaa Ruokakeskon toimitusjohtaja Terho Kalliokoski.

Keinoja, joilla K-ruokakaupat vaikuttavat terveellisempiin valintoihin:

-          K-koekeittiössä tuotettujen ja testattujen monipuolisten reseptien tuominen helposti kuluttajien ulottuville Pirkka- ja K-ruokakaupoista saatavan K-RuokaPirkka lehden sekä Mitä tänään syötäisiin -ohjelman välityksellä

-          viitteellinen päiväsaantimerkintä Pirkka-tuotteissa

-          Ravintokoodi-palvelu, jonka avulla kotitaloudet voivat helposti seurata ostoskoriensa terveellisyyttä

-          asiakkaiden kulutustottumusten mukaan rakennetut valikoimat

-          terveysvaikutteisten Pirkka-tuotteiden kehittäminen

-          K-ruokakauppiaiden asiakkailleen järjestämät ravitsemusterapeutti Hanna Partasen luennot

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Terho Kalliokoski, Ruokakesko Oy, puh. 01053 22204
Tutkimusprofessori Pirjo Pietinen, Kansanterveyslaitos, puh. (09) 4744 8596

Lehdistöpalvelu: www.kesko.fi/aineistopankki osiosta Ajankohtaista

Terveellisten ruokailutottumusten edistäminen on osa K-ruokakauppojen vastuullisuutta. Muita vastuullisuuden painopisteitä ovat vastuullinen ostaminen, tuoteturvallisuus, ympäristöstä ja henkilökunnasta huolehtiminen sekä monipuolisten valikoimien ja palveluiden ylläpitäminen. Erityisalueena K-ruokakauppojen vastuullisuudessa korostuu lasten ja nuorten hyvinvoinnista huolehtiminen.

 

Kesko (www.kesko.fi) on vähittäiskaupan osaaja, joka tuo kauppojensa kautta elämisen laatua kuluttajien jokaiseen päivään tarjoamalla arvostettuja tuotteita ja palveluita kilpailukykyiseen hintaan. Kesko toimii Pohjoismaissa, Baltiassa ja Venäjällä.

Takaisin ylös