RUOKAKESKO OY LEHDISTÖTIEDOTE: 17.03.2015 KLO 9.00 1(2)
Pääsiäinen on kaupalle merkittävin ruokasesonki heti joulun jälkeen. Lammasta ja karitsaa ostetaan eniten juuri pääsiäisenä ja perinteisen paistin ja fileen lisäksi kaupaksi käyvät nyt erityisesti potkat, kareet ja niskat. Myös luomua kysytään.
Yhteistyötä tehdään useiden paikallisten tuottajien kanssa. Pääkaupunkiseudulla tuoretta suomalaista luomukaritsaa toimittaa K-ruokakauppoihin esimerkiksi Reinin liha. Valikoima vaihtelee alueittain sekä kaupoittain saatavuuden mukaan ja tuotteita voi tiedustella suoraan K-kauppiailta.
- Olemme onnistuneet tuottajien kanssa lisäämään K-ruokakauppojen suomalaista lammas- ja karitsavalikoimaa merkittävästi. Perus- ja luomukaritsaa on saatu jopa paikalliseen kampanjointiin, iloitsee tuoretuotteiden myyntipäällikkö Jarmo Hyvönen Ruokakeskosta.
K-ruokakaupat myyvät myös uusiseelantilaista tuoretta karitsaa. Laadukkaat Chosen by Farmers -tuotteet ovat Suomessa ainoastaan K-ruokakauppojen valikoimissa. Myös Pirkka lammas- ja karitsatuotteita on saatavilla lähes kaikista K-ruokakaupoista.
- Kaikkein eniten myymme lampaan luuttomia paisteja. Lampaan viulu eli luullinen lammas on kuitenkin selvästi nousussa. Suuntaus vaikuttaisi myös olevan pakastetusta tuoreeseen lihaan, arvioi Jarmo Hyvönen.
Pitkät pyhät mahdollistavat kiireettömän ruoanlaiton
Hitaasti hauduttaen tehdyt maukkaat padat ja paistit sopivat pääsiäiseen. Lampaan sijasta voi käyttää nautaa tai possua. Kevyempiä vaihtoehtoja juhla-aterialle saa pääsiäisen mauilla maustetuista kaloista tai kokonaisesta kanasta. Kalkkunafileet ja -rullat pitävät pintansa perinteisen juhlan viettäjien keskuudessa.
- Nyt on muodikasta tehdä ruokaa isolle porukalle. Iso paisti tai pata sekä lisukkeet kierrätetään pöydässä ja jokainen voi valita haluamaansa. Pääsiäisen makumaailmoja haetaan venäläisestä keittiöstä, johon kuuluvat hunaja ja valkosipuli sekä Etelä-Euroopan mauista, kuten rosmariinista ja viinimarinadeista, kuvailee lihan ostopäällikkö Johanna Holopainen Ruokakeskosta.
Tuoreita yrttejä, kuten minttua, timjamia ja rosmariinia, myydään pääsiäisenä moninkertainen määrä tavalliseen viikkoon verrattuna. Lampaan maustamiseen käytetään myös valkosipulia, jota löytyy niin tuoreena, kuivattuna kuin savustettunakin.
Laadukkaan aterian raaka-aineita, lisukkeita ja jälkiruokia on saatavilla K-ruokakauppojen palvelutiskeiltä. Palvelutiskien myynti kasvaa jatkuvasti.
- Palvelutiskeiltä tuotteita voi ostaa juuri haluamansa määrän ja välttää hävikkiä. Valmiit antimet helpottavat myös ruoanlaittoa ja tarjoavat mahdollisuuden päästä maistelemaan useampia erilaisia makuja, Holopainen vinkkaa.
Pääsiäisen juhlapöydän alkupaloiksi sopivat graavikalat, leikkeleet, sillit, rapusalaatit tai savukala. Jälkiruokasuosikkeja ovat mämmi, pasha ja rahkat. Myös premium-jäätelöt sopivat juhlaan. Viime vuonna mämmimarkkinaa kasvattivat uutuudet, pienet mämmipikarit.
Pääsiäispöydän leipäsuosikkeja ovat limput sekä vaaleat herkutteluleivät, kuten mysli- ja hedelmäleipä. Kahvipöydässä tarjotaan täytepitkoja, paistopisteiden dallas- ja vaniljakierrepullia, täytekakkuja sekä tietysti pääsiäismunia.
Kuvia on ladattavissa aineistopankissa http://marsu.kesko.fi/?cart=9499-igdegidcic&l=FI
Lisätietoja:
Lisätietojen antajat tavoitettavissa klo 10.30 alkaen:
Tuoretuotteiden myyntipäällikkö Jarmo Hyvönen, Ruokakesko Oy, p. 0500 1698 30
Lihan ostopäällikkö Johanna Holopainen, Ruokakesko Oy, p. 050 5377 355
http://www.chosenbyfarmers.fi/
http://www.k-ruoka.fi/paasiainen > Pirkka lammas- ja karitsatuotteet
Yli 900 K-ruokakaupan asiakastyytyväisyydestä vastaavat K-ruokakauppiaat, joiden kanssa Keskon päivittäistavarakauppa toimii ketjuliiketoimintamallilla. K-ruokakauppojen ketjuja ovat K-citymarket, K-supermarket, K-market ja K-extra. K-ruokakaupat ovat alansa vastuullisimpia maailmassa. Lisäksi vahvuuksia ovat ylivoimaiset tuoreosastot, ammattitaitoinen palvelu, laajimmat valikoimat, suomalaiset tuotteet ja Pirkka. K-ruokakaupat ovat sekä laadukkaita että edullisia. Keskustele kanssamme: #sekäettä