Sijoittajapodcastit ja -blogit

Tällä palstalla pureudutaan sijoittajia kiinnostaviin Kesko-aiheisiin blogikirjoituksissa ja podcasteissa.

Sijoittajablogi: Yhteenveto Keskon neljännen vuosineljänneksen tapahtumista

30.12.2022

Kesko julkaisee vuoden 2022 viimeisen vuosineljänneksen tuloksen torstaina 2.2.2023 noin kello 8.00. Suomenkielinen tiedotustilaisuus sijoittajille ja medialle järjestetään samana päivänä klo 11.30.

Alle olemme koonneet neljännen vuosineljänneksen tärkeimpiä tapahtumia ja uutisia sijoittajan näkökulmasta.

UUTISET, TALOUS JA OSAKKEET

 • Kesko järjesti 7.12.2022 pääomamarkkinapäivän sijoittajille, analyytikoille ja median edustajille. Tilaisuudessa Keskon johto kertoi yhtiön strategian toteutuksesta sen kolmella toimialalla ja vastasi yleisön kysymyksiin. Lisäksi käsiteltiin ajankohtaisia teemoja, kuten inflaatiota, energiaa ja vihreää siirtymää. (tapahtumasivu)

 • Muutos Keskon omien osakkeiden omistuksessa. (tiedote)

 • Rajoitetun osakepalkkio-ohjelman RSP 2021 toteuttaminen. (tiedote)

MYYNNIN KEHITYS

 • Keskon myynti kasvoi lokakuussa. (uutinen)

 • Keskon myynti kasvoi marraskuussa. (uutinen)

Joulukuun myyntiluvut julkistetaan tammikuun puolivälissä.

VASTUULLISUUS

 • Dow Jones nosti Keskon toimialansa parhaaksi kestävän kehityksen yritykseksi Euroopassa. Kesko on jälleen mukana arvostetuissa Dow Jonesin kestävän kehityksen DJSI World- ja DJSI Europe -indekseissä, joita varten tehdään kattavat arvioinnit mm. yritysten ilmastotyöstä, kestävistä valikoimista, toimitusketjujen läpinäkyvyydestä sekä työterveydestä ja -turvallisuudesta. (uutinen)

 • Syksyn aikana tehdyt säädöt kiinteistöjen valaistukseen, lämmitykseen ja kylmälaitteisiin laskivat K-ryhmän sähkönkulutusta lokakuussa 2,7 GWh, eli noin 5 % vuodentakaisesta. Laajoissa energiansäästötoimenpiteissä on mukana yli 1 300 kauppaa sekä lukuisia toimistoja ja varastoja. (uutinen)

 • Keskon ja K-kauppiaiden eli K-ryhmän Suomeen maksamat yhteisöverot olivat yhteensä 180,9 miljoonaa euroa vuonna 2021. Kesko oli viidenneksi suurin suomalainen yhteisöveron maksaja. K-ryhmän laajat yhteiskunnalliset vaikutukset muodostuvat verojen lisäksi monen muun tekijän, kuten työllistämisen, palkkojen sekä ostojen ja investointien kautta. (uutinen)

PÄIVITTÄISTAVARAKAUPPA

 • Kovan kysynnän saanut Keskon ja Woltin yhteistyö ruokakaupan pikatoimituksissa laajenee. Pikatoimituksissa hyödynnetään Suomen laajinta lähikauppaverkostoa eli K-Marketeja ja niitä tarjoaa jo noin 160 kauppaa Helsingistä Rovaniemelle. (uutinen)

RAKENTAMISEN JA TALOTEKNIIKAN KAUPPA

 • Onninen on hyvä esimerkki onnistuneesta yritysostosta – Onnisen harjoittamalla teknisellä tukkukaupalla on nyt ja jatkossa tärkeä rooli Keskon menestyksessä (sijoittajablogi)

AUTOKAUPPA

 • Kesko kasvattaa vauhdilla sähköautojen latausverkostoaan ja edistää liikenteen sähköistymistä Suomessa (sijoittajatilaisuuden esitys)

Takaisin ylös