Sijoittajapodcastit ja -blogit

Tällä palstalla pureudutaan sijoittajia kiinnostaviin Kesko-aiheisiin blogikirjoituksissa ja podcasteissa.

Sijoittajapodi: Tietotilinpäätös avaa sijoittajille Keskon dataan ja digitalisaatioon liittyvää potentiaalia

22.03.2022

Uudessa sijoittajapodin jaksossa keskustellaan tietotilinpäätösraportista, jonka Kesko on julkaissut ensimmäisenä pörssiyhtiönä Suomessa – mahdollisesti jopa koko maailmassa. Raportissa avataan sijoittajille sitä, miten Keskossa hyödynnetään sen käytössä olevia valtavia datamääriä vastuullisesti ja luodaan niiden sen avulla arvoa sekä yhtiölle itselleen että monille sen sidosryhmille. Sijoittajapodin vieraana on Keskon analytiikasta ja asiakastiedosta vastaava johtaja Minna Vakkilainen.

Sijoittajapodin vieraana on Keskon analytiikasta ja asiakastiedosta
vastaava johtaja Minna Vakkilainen

Keskolla on yrityksenä käytössään valtavat määrät dataa. Pelkästään Suomessa on 3,3 miljoonaa Plussa-asiakasta ja K-ryhmän digitaalisissa palveluissa on noin 25 miljoonaa käyntiä kuukaudessa. Data edustaa Keskolle jatkuvasti kasvavaa, osittain vielä hyödyntämätöntä potentiaalia. Arviomme mukaan hyödynnämme tällä hetkellä Keskon tietopääomasta noin 25 prosenttia: tavoitteenamme on tuplata datan käyttöaste vuoteen 2025 mennessä.

Tietotilinpäätös avaa dataan ja digitalisaation liittyviä mahdollisuuksia ja niiden arvoa

Pörssiyhtiöillä on paljon velvoitteita siitä, mitä niiden tulee raportoida tuloksestaan, tilinpäätöksestään ja hallinnoinnistaan. Keskossa ei ole kuitenkaan haluttu tyytyä pelkkään pakolliseen raportointiin, vaan olla edelläkävijöitä myös yritysraportoinnissa ja tarjota sidosryhmille avoimesti tietoa yhtiön toiminnan eri osa-alueista. Digitalisaatio on tärkeä painopistealue Keskon strategiassa, mutta aiemmin yritysraportoinnissa on painotettu pitkälti lähinnä dataan ja digitalisaatioon liittyvien riskien hallintaa. Tietotilinpäätöksen avulla pääsemme avaamaan sijoittajille myös dataan ja digitalisaatioon liittyviä mahdollisuuksia ja niiden arvoa.

Sijoittajapodissa keskustellaan tietotilinpäätöksestä ja datan käytöstä Keskossa 

Minna Vakkilainen vastaa Keskossa muun muassa analytiikasta, asiakastiedosta, tekoälyratkaisuista ja K-Plussa-kanta-asiakasohjelmasta. Vakkilainen on ollut vahvasti mukana myös Keskon ensimmäisen tietotilinpäätöksen suunnittelu- ja laatimisprosessissa. Uudessa sijoittajapodin jaksossa Vakkilainen ja sijoittajasuhdejohtaja Hanna Jaakkola keskustelevat tietotilinpäätöksestä sekä Keskon datastrategiasta, tietopääomasta ja datavastuullisuudesta.

Kesto noin 9 minuuttia

 


Mikä on tietotilinpäätös?

Datan merkitys asiakaskokemuksen rakentamisessa, verkko- ja kivijalkakaupan sekä toimitusketjun johtamisessa sekä tehokkuuden parantamisessa on Keskossa keskeinen. Tietotilinpäätöksessä kuvataan datan hyödyntämistä asiakkaan ja liiketoiminnan eduksi Keskon strategian mukaisesti sijoittajia kiinnostavasta arvonluonnin näkökulmasta.

Keskon ensimmäinen tietotilinpäätös keskittyy pääasiassa päivittäistavarakaupan kuluttajaliiketoimintaan Suomessa. Mukana on monia konkreettisia case-esimerkkejä siitä, miten dataa hyödynnetään Keskon liiketoiminnassa.

Dataan liittyy liiketoiminta- ja asiakashyötyjen lisäksi myös uhkia ja riskejä, joita Kesko hallinnoi aktiivisesti. Nopeasti kehittyvä teknologia ja muuttuva sääntely haastavat meitä pysymään koko ajan askeleen edellä asiakkaidemme, kumppaneidemme ja toimintamme suojaamisessa. Tietotilinpäätöksessä kuvataan myös näitä prosesseja ja vastuullista datan käyttöä.

 

Takaisin ylös