Sijoittajapodcastit ja -blogit

Tällä palstalla pureudutaan sijoittajia kiinnostaviin Kesko-aiheisiin blogikirjoituksissa ja podcasteissa.

Keskolla ennätysmäärä kotimaisia omistajia – tyypillinen Keskon osakkeenomistaja syö pastaa, katsoo komedialeffoja ja rapsuttelee kaneja

30.08.2022

Keskon kotimaisten osakkeenomistajien määrä nousi heinäkuussa jälleen uuteen ennätykseen: viime kuun lopussa Keskolla oli jo yli 76 000 rekisteröityä osakkeenomistajaa! Määrä on kasvanut vuoden 2020 lopusta lähes 19 000 osakkeenomistajalla.

”Keskon kotimaisten osakkeenomistajien määrä on noussut ilahduttavasti viime vuosien aikana. Vaikuttaakin siltä, että Keskon osakkeesta on tullut aito kansanosake”, toteaa Keskon sijoittajasuhdejohtaja Hanna Jaakkola.

Millaisia ovat Keskon osakkeenomistajat?

Ennätyksellisen laajaan omistajajoukkoon mahtuu monenlaista suomalaista vauvoista vaareihin ja mimmeistä mummeihin. Onko olemassa tyypillistä Keskon osakkeenomistajaa?

Nordnet selvitti keväällä 2022 teettämässään Koko Suomi sijoittaa -tutkimuksessa suomalaisten yksityissijoittajien mieltymyksiä. Tutkimuksen mukaan seuraavat ominaisuudet korostuvat niissä sijoittajissa, joilla on Keskon osakkeita*:

  • Suosikkiruoka: italialainen ja suomalainen

  • Harrastukset: jääkiekko, korttipelit, lautapelit

  • Suosikkielokuvat: komedia ja toiminta

  • Lempimusiikki: pop ja rock

  • Lempijuoma (kuuma): tee

  • Lemmikit: kanit, linnut, terraarioeläimet

  • Ammatti: myyntiedustaja

Tyypillisen Keskon osakkeenomistajan ostoskori saattaisi siten näyttää vaikkapa tältä:


Ei kuitenkaan kannata huolestua, vaikka ei tunnistaisi itseään tyypillisen osakkeenomistajan kuvauksesta tai ostoksista:

”Ihan niin kuin jokainen K-kauppa on erilainen, myös jokainen Keskon osakkeenomistaja on omanlaisensa – ja jokainen voi omistaa palan K:ta”, toteaa Hanna Jaakkola.

* Listaukseen on poimittu ominaisuuksia, joiden osalta Keskon omistajien valinnat eroavat tilastollisesti merkittävästi muista vastaajista Nordnetin Koko Suomi sijoittaa -kyselytutkimuksessa. Tutkimuksen toteutti Nordnetin toimeksiannosta tutkimusyhtiö YouGov Finland ajalla 8.–16.3.2022. Kyselyyn vastasi 3 018 yli 18-vuotiasta suomalaista (edustava otos mannersuomalaisesta aikuisväestöstä iän, sukupuolen ja asuinalueen mukaan). Virhemarginaali on keskimäärin ±1,6 %-yksikköä suuntaansa (95 %:n luottamustasolla).
 
Lue lisää Koko Suomi sijoittaa -tutkimuksesta Nordnetin sivuilta.

Takaisin ylös