Sijoittajapodcastit ja -blogit

Tällä palstalla pureudutaan sijoittajia kiinnostaviin Kesko-aiheisiin blogikirjoituksissa ja podcasteissa.

Sijoittajapodissa Keskon autokaupan toimialajohtaja Matti Virtanen: Autoilun sähköistyminen tulee vaikuttamaan kaikkeen autokauppaan

30.09.2021

 

Autokaupalla on Keskossa pitkät perinteet: autokauppa on ollut osa Keskon liiketoimintaa vuodesta 1978 ja K-Auto toimii maailman suurimpiin autonvalmistajiin kuuluvan Volkswagen-konsernin automerkkien – Volkswagenin, Audin, SEATin, CUPRAn, Porschen ja Bentleyn sekä Volkswagen Hyötyautojen ja MAN-kuorma-autojen – maahantuojana ja jälleenmyyjänä Suomessa. Vuonna 2020 K-Auton edustamien merkkien markkinaosuus Suomessa oli 16,9 % (sis. henkilö- ja pakettiautot). K-Auto ja itsenäiset jälleenmyyjät toimivat uusien ja käytettyjen autojen kauppiaana ja tarjoavat huolto- ja jälkimarkkinointipalveluja noin 70 liikkeessä eri puolella Suomea.

Autoala kokonaisuudessaan on suuren murroksen keskellä: yksistään Volkswagen aikoo vuoteen 2025 mennessä investoida 16 miljardia euroa sähköistämiseen ja digitalisaatioon. Volkswagenin kumppanina Keskon autokauppa on vahvasti tässä kehityksessä mukana. Tämän vuoden toisella neljänneksellä täyssähköautojen osuus Keskon autokaupan myynnistä oli jo 23 % ja Keskon markkinaosuus sähköautojen kaupasta Suomessa lähes 50 %.

Huhtikuusta lähtien Keskon autokauppaa on uuteen aikakauteen ohjannut Matti Virtanen, jolla on taustallaan pitkä ura teknologiateollisuuden johtotehtävissä mm. Nokialla, Compaqilla ja Hewlett-Packardilla sekä Euroopassa että USA:ssa. Hän on lisäksi toiminut vaihtoautokauppaan keskittyvän pörssiyhtiön Kamuxin hallituksen puheenjohtajana. Sijoittajapodin tämänkertaisessa jaksossa Keskon sijoittajasuhdejohtaja Hanna Jaakkola käy Matin kanssa läpi autoalan murrosta ja Keskon autokaupan uudistumisohjelmaa sekä sitä, miten K-Auto aikoo päästä tavoitteisiinsa kasvattaa markkinaosuuttaan ja tarjota alan paras asiakaskokemus.

Kesto n. 17 minuuttia

Takaisin ylös