Sijoittajapodcastit ja -blogit

Tällä palstalla pureudutaan sijoittajia kiinnostaviin Kesko-aiheisiin blogikirjoituksissa ja podcasteissa.

Sijoittajablogi: Omista pala K:ta

03.06.2021

Keskon omistajien tileille on kilahtanut osinkoa vuosittain jo yli 50 vuoden ajan, toteaa Keskon sijoittajasuhdejohtaja Hanna Jaakkola.


Meistä jokainen on sijoittaja. Oma asunto on sijoitus, ja yhteiset eläkkeemme maksetaan osin sijoitustuotoilla. Myös osakesijoittaminen kiinnostaa sekä nuoria että vanhempia suomalaisia enemmän kuin koskaan: yhä useampi meistä omistaa pörssiosakkeita, palasia suomalaisista yrityksistä.

K-kauppiaiden omistaman Keskon osakkeet listattiin Helsingin Pörssiin vuonna 1960, ja siitä lähtien kuka tahansa on voinut omistaa Keskoa. Keskon osakkeen suosio on kasvanut viime vuosina, ja omistajia on nyt jo noin 60 000. Se on yhtä paljon kuin keskikokoisessa kaupungissa on ihmisiä. Nopea uudistuminen ja menestys ovat kasvattaneet Keskon arvoa ja antaneet osakkeelle hyvän tuoton.

Omistajiemme tileille onkin kilahtanut osinkoa vuosittain yli 50 vuoden ajan. Usein neuvotaan, että kannattaa sijoittaa sellaisiin yrityksiin, joiden liiketoimintaa ymmärtää. Yrityksiin, joiden tuotteet ja palvelut ovat tuttuja ja joiden toimintaa ja menestystä voi itse seurata. Yrityksiin, joiden arvot on helppo jakaa. Kesko jos mikä voi monelle olla juuri sellainen yritys. Olemme Pohjois-Euroopan johtava kaupan alan toimija, joka vaikuttaa jokaisen suomalaisen arkipäivään, myy suomalaisia tuotteita ja työllistää suoraan ja välillisesti kymmeniä tuhansia ihmisiä.

Kesko juhlii tänä vuonna 80 vuoden taivalta. Katse on vahvasti tulevaisuudessa, ja kehitystyö jatkuu. Yhdessä K-kauppiaiden kanssa jatkamme yhtiön ja koko kaupan alan uudistamista. Tavoitteena on, että Kesko kasvaa ja elää vahvasti ajassa myös seuraavat 80 vuotta.

LUE MYÖS: Miten sijoittaa Keskoon


KUKA?
Hanna Jaakkola, Keskon sijoittajasuhdejohtaja. Helposti innostuva innostaja, ravustaja ja puutarhahullu.

ENSIMMÄINEN OMA SIJOITUSKOHTEENI
Rapalan uistin, jonka ostin ala-asteella stipendirahoilla eteläpohjalaisen kotikuntani K-kaupasta.

VIESTI KESKOA OMISTAVALLE
Muista sijoittaa myös omaan hyvinvointiisi. Itselläni ovat mielessä nyt puutarhajutut.

Kirjoitus on alun perin julkaistu Pirkka-lehden numerossa 6-7/2021

 

Takaisin ylös