K-ryhmän vähittäismyynti oli viime vuonna Satakunnassa 407 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 30.1.2024 K-ryhmän vähittäismyynti oli viime vuonna Satakunnassa yhteensä 406,8 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kasvoi 1,1 %.

Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 4,0 % ja myyntieurot olivat 291,6 miljoonaa euroa. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynnin arvo oli 91,5 miljoonaa euroa. Auto- ja urheilukauppa kävi 23,7 miljoonalla eurolla. Autokaupan myynti kasvoi 22,5 %.

”Päivittäistavarakaupan 4 %:n myynninkehitys on hyvä”, kommentoi lukuja Keskon Länsi-Suomen aluejohtaja Jari Alanen. ”Panostukset Satakuntaan tuottavat tulosta. Uusia hankkeita on tulossa. Raumalla on rakenteilla K-Supermarket Sinkokatu ja Porissa K-Supermarket Ruokaporin uudistus on lähdössä liikkeelle. Porissa myös K-Market Pihlava odottaa rakentamispäätöstä.”

Kauppojen tiivis uudistamistahti jatkuu, seuraavaksi uudistuksia on tulossa Rauman K-Citymarketiin ja Rauman K-Supermarket Areenaan.

”Autokaupan yli 22 %:n kehitys on loistava suoritus! Uusien autojen saatavuus on parantunut ja vaihtoautokauppa käy edelleen hyvin”, kertoo hyvillään Jari Alanen. ”Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa myynti laski rakentamisen volyymin heikennyttyä. Katseemme on kuitenkin suhdanteen yli ja sen osalta näkymä on positiivinen.”

”Ravintolatukku Kespron Länsi-Suomen myynti oli vuonna 2023 erinomainen ja myynnin kehitys yleistä markkinakehitystä parempi”, Alanen jatkaa.

Ravintolatukun ja raudan yrityspalvelun tukkumyynnit eivät sisälly yllämainittuihin vähittäismyynnin lukuihin.

K-ryhmä työllistää Satakunnassa 1200 henkilöä

Pirkamaalla K-ryhmän ruoka-, rauta- ja urheilukaupoissa, autohuoltamoissa, tukussa ja toimistoissa työskentelee 1200 työntekijää. Kesätyöpaikkoja on myös tarjolla noin 270 tulevaksi kesäksi.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös