K-ryhmä jatkaa kasvuaan Pirkanmaalla

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 30.1.2024 K-ryhmän vähittäismyynti oli viime vuonna Pirkanmaalla yhteensä 1 032,9 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kasvoi 2,0 %.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 735,1 ja se kasvoi 4,4 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 181,0 miljoonaa euroa. Auto- ja urheilukaupan myynnin arvo oli 116,8 miljoonaa euroa. Autokaupan myynti kasvoi 19,3 %.

”Kaikkien päivittäistavarakaupan ketjujen myynti oli plussalla. Näissä olosuhteissa yli 4 %:n kehitys on kova suoritus kauppiailta”, kertoo tyytyväisenä Keskon Länsi-Suomen aluejohtaja Jari Alanen. ”K-Supermarket-ketjun myynti kehittyi parhaiten liki 7 %:n kasvulla. Näissä luvuissa näkyvät jo syksyllä avatun K-Supermarket Tammelan Stadionin myynnit.”

”Autokaupan lähes 20 %:n kehitys on loistava suoritus! Uusien autojen saatavuus on parantunut ja vaihtoautokauppa käy edelleen hyvin”, kommentoi Jari Alanen autokaupan myyntejä.  ”Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa myynti laski rakentamisen volyymin heikennyttyä. Katseemme on kuitenkin suhdanteen yli ja sen osalta näkymä on positiivinen.”

”Ravintolatukku Kespron Länsi-Suomen myynti oli vuonna 2023 erinomainen ja myynnin kehitys yleistä markkinakehitystä parempi”, Alanen jatkaa.

Ravintolatukun ja raudan yrityspalvelun tukkumyynnit eivät sisälly yllämainittuihin vähittäismyynnin lukuihin.

Kesko avaa uuden K-Citymarketin Lempäälän Ideaparkiin.

Kesko jatkaa kasvustrategiansa mukaisesti päivittäistavarakaupan kauppapaikkaverkoston kasvattamista ja uudistamista avaamalla uuden K-Citymarketin Lempäälän Ideaparkiin. Uusi kauppa toteutetaan Ideaparkin eteläpäätyyn rakennettavaan laajennusosaan. K-Citymarketin koko tulee olemaan noin 7000 neliömetriä, mikä jakaantuu elintarvikkeelle ja käyttötavaralle.

"Olemme iloisia, kun voimme laajentaa K-Citymarket-verkostoamme kehittyvässä ja vilkkaiden liikenneyhteyksien varrella sijaitsevassa Lempäälässä. Ideapark on kehittänyt toimintaansa määrätietoisesti ja asiakkaat sekä Pirkanmaalta että laajemminkin ovat löytäneet sen. Lempäälän Ideapark on myös yksi Suomen merkittävimpiä matkailukohteita. Sijainti sopii hyvin K-Citymarket-verkostomme kehittymiseen. Uskomme, että uusi hypermarket osaltaan lisää koko kauppakeskuksen vetovoimaa”", K-ryhmän aluejohtaja Jari Alanen kertoo. 

Uuden K-Citymarketin rakentaminen alkaa tänä vuonna ja tavoite kaupan avautumisen ajankohdaksi on vuonna 2025.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös