Etelä-Pohjanmaalla päivittäistavarakauppa kehittyi viime vuonna yli 4 %

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 30.1.2024 K-ryhmän vähittäismyynti oli Etelä-Pohjanmaalla viime vuonna yhteensä 242,5 miljoonaa euroa (alv 0%).

Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 4,1 % ja myyntieurot olivat 176,9 miljoonaa euroa. Rakentamisen ja talotekniikan sekä urheilukaupan myynnin arvo oli 65,6 miljoonaa euroa.

”Päivittäistavarakaupan yli 4 %:n kehitykseen voi olla tässä markkina- ja maailmantilanteessa tyytyväinen. Erityisesti K-Supermarket-ketjun myynti on vahvassa vauhdissa, liki 9 %. Tähän vaikuttaa uusi K-Supermarket Kasperi Seinäjoella. Kaikkiaan K-kauppiaat ovat tehneet hyvää työtä”, kommentoi lukuja Keskon Länsi-Suomen aluejohtaja Jari Alanen.

”K-Supermarket-ketjun laajennus saa jatkoa, kun Kauhavan uuden K-Supermarketin investointipäätös saadaan tehtyä ja Seinäjoen uuden K-Supermarket Koskenalan kaavoitus lähtee liikkeelle”, Alanen jatkaa. ”Lisäksi Seinäjoella on myös muutama uusi hanke suunnitteilla.”

”Ravintolatukku Kespron Länsi-Suomen myynti oli vuonna 2023 erinomainen ja myynnin kehitys yleistä markkinakehitystä parempi”, Alanen kertoo.

Ravintolatukun ja raudan yrityspalvelun tukkumyynnit eivät sisälly yllämainittuihin vähittäismyynnin lukuihin.

K-ryhmä työllistää Etelä-Pohjanmaalla 800 henkilöä

Etelä-Pohjanmaalla K-ryhmän kaupoissa ja toimistoissa työskentelee yhteensä noin 800 työntekijää. Kesätyöpaikkoja on myös tarjolla noin 150 tulevaksi kesäksi.

K-ryhmä on Suomen suurimpia kesätyöntarjoajia sekä valtakunnallisesti että alueellisesti. Yhteensä K-ryhmä tarjoaa tulevana kesänä noin 6000 kesätyöpaikkaa.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös