Vastuullisuudesta kertova Kestävä Tuote -merkintä helpottaa Kespron asiakkaiden valintoja

Kespro helpottaa asiakkaidensa vastuullisten valintojen tekemistä merkitsemällä tuotteidensa taustatietoihin Kestävä tuote -merkinnän, jos tuote on valmistettu vastuullisesti. Uusi merkintä tuli käyttöön joulukuussa 2021 ja sen käyttö laajenee vähitellen.

"Määrittelemme kestäviksi sellaiset tuotteet, joiden ilmastovaikutus on verrokkituotetta merkittävästi pienempi tai joilla on merkitystä ilmastonmuutokseen sopeutumisessa", kertoo QEHS Manager Mia Haavisto.

Tuotteiden mukana kulkevia vastuullisuudesta kertovia merkintöjä on markkinoilla useita, jolloin valinta niiden välillä on ollut erityisesti foodservice-asiakkaille vaikeaa. Kesprossa Kestävä tuote -merkintä takaa, että arviointi tuotteen vastuullisudusta on jo tehty Kesprossa ja asiakas tietää merkin tuotteen ostaessaan tekevänsä vastuullisen valinnan.

"Vastuullisuus korostuu yhä enemmän ravintoloiden ja kahviloiden omassa markkinoinnissa, koska se on kuluttajille yhä enemmän ruokailupaikkaa määrittävä tekijä. Kestävä tuote -merkintämme helpottaa oleellisesti ravintoloitsijan tai kahvilayrittäjän arkea, kun hänen ei tarvitse kahlata lukuisten vastuullisuudesta kertovien merkintöjen taustoja. Me olemme Kesprossa jo tehneet tämän työn hänen puolestaan", kertoo Haavisto.

Tuote on Kestävä tuote, kun se on

  • Keskon kestävän kehityksen hankintalinjausten mukainen tuote (Soijalinjaus, Kala- ja äyriäislinjaus, Puu- ja paperilinjaus, Kaakaolinjaus, Palmuöljylinjaus, Puuvillalinjaus)

  • Vastuullisuussertifioitu ja -merkitty tuote (Luomu, Sirkkalehti, Vegan, Reilu kauppa, Rainforest Alliance (UTZ), ASC, MSC, Pohjoismainen ympäristömerkki, EU-Kukka, Ecocert, FSC, PEFC, BCI, GOTS)

  • Kiertotaloustuote

  • Tuote, jonka ilmastovaikutus on kompensoitu

  • Kasvipohjainen tuote, jolla voi korvata eläinperäisiä tuotteita, kuten lihaa ja maitotuotteita

Merkintä näkyy toistaiseksi vain Kespron julkisilla verkkosivuilla (www.kespro.com) tuotetiedoissa. Kestävä tuote -merkintä on tällä hetkellä lähes 2000 tuotteella.

Lue lisää kestävistä tuotteista Kesko.fistä.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös