K-kauppias Niko Nylund Akaalta palkittiin vuoden kauppiaana

K-Market-kauppias Niko Nylundilla on selkeä tavoite: ”Haluamme olla alueen elämyksellisin ruokakauppa.” Nyt Nylund palkittiin työstään Vuoden kauppiaan diplomilla.

”Menestys tulee tekemisellä. Tehdään paljon ja reagoidaan nopeasti”, toteaa K-Market Akaan kauppias Niko Nylund.

Nylund tietää, mistä puhuu – hänet on juuri palkittu Vuoden kauppiaan diplomilla, jotka jaettiin tiistaina 25.1. yhdelletoista K-Market-kauppiaalle eri puolilta Suomea.

Nylund on luotsannut Akaalla sijaitsevaa K-Market Maukasta vuodesta 2017. Hänet on opittu tuntemaan aktiivisena paikallisyhteisön jäsenenä, joka muun muassa järjestää alueen asukkaille monenlaisia tapahtumia.

”On ollut vappufestivaalia, juhannustansseja ja ruokafestivaaleja. Olemme halunneet olla alueen elämyksellisin ruokakauppa, tarjota henkilökohtaista palvelua ja aktivoida kyläläisiä. On tärkeää olla mukana kylän touhuissa.”

Nylund on saanut asiakkailta kiitosta siitä, että hän on tuonut paikkakunnalle energiaa. Kiitosta on tullut siitäkin, että kauppaan on mukava tulla, kun henkilökunnan kanssa voi jakaa niin ilot kuin surut.

”Henkilökuntani toteuttaa työtänsä suurella sydämellä. Kiitokset kuuluvat sekä erinomaiselle henkilökunnalle että loistaville asiakkaille”, Nylund sanoo.

Paikallinen yhteistyö on tärkeää

K-Market Maukas satsaa yhteisöllisyyden ja tapahtumien lisäksi myös valikoimien paikallisuuteen. Paikallisten tuottajien kanssa tehdään paljon yhteistyötä.

”Meille tulee päivittäin leipää kolmesta paikallisesta leipomosta, ja myynnissä on muun muassa paikallista hunajaa ja hunajatuotteita sekä paikallisen panimon tuotteita. Perunat tulevat paikalliselta viljelijältä. Paikallistuotteet ovat meille tärkeitä”, Niko Nylund kertoo.

K-Market Maukkaan verkkokaupan kautta paikallistuotteet leviävät laajemmallekin alueelle.

”Toimitamme tuotteita laajalle alueelle lähes koko Etelä-Pirkanmaalle. Siihen asiakkaat ovat olleet todella tyytyväisiä.”

Vuoden kauppiaan diplomeja jaetaan K-ryhmässä vuosittain.

”Meillä on K-Market-ketjussa lähes 800 upeaa kauppaa, joten kisa näistä palkinnoista on kova. Arvioinnissa huomioidaan laajasti muun muassa asiakaskokemus, kauppakohtainen liikeidea ja kaupan vaikutukset paikallisyhteisössään. Jokainen vuoden kauppiaan diplomin saaja voi olla todella ylpeä saavutuksestaan”, toteaa K-Market-ketjun operatiivinen johtaja Teemu Naumanen.

Takaisin ylös