Helpotusta vastuullisiin kalavalintoihin: Pirkka ja Pirkka Parhaat -sarjoissa silakkatuotteita Itämereltä

Nyt vastuulliset valinnat kaupan kalahyllyllä käyvät entistä vaivattomammin: Pirkka ja Pirkka Parhaat kalavalikoima päivittyy kolmella Itämerestä pyydetyllä MSC-sertifioidulla silakkatuotteella. Itämeren silakkatuotteet rantautuvat K-kauppojen hyllyille syyskuusta alkaen.

K-kaupoista löytyvät Pirkka Parhaat katajanmarjasilakkafileet, Pirkka suutarinlohi ja Pirkka silakkarullat marinadissa saavat uuden raaka-aineen Itämeren silakasta.

’’Pirkka ja Pirkka Parhaat -sarjojen silakkatuotteet ovat vastuullinen suomalainen ja herkullinen valinta kaupan kalahyllyllä. Raaka-aineena toimiva silakka pyydetään Itämereltä, tarkemmin Selkämereltä ja nämä tuotteet valmistetaan Suomessa. Itämeren omien herkkujen syöminen on oikea ympäristöteko’’, kertoo Keskon myyntipäällikkö Juha-Matti Laisi.

Tuotteet valmistaa Suomen Sillikonttori ja niillä on kotimaisuudesta kertova Hyvää Suomesta -merkki, sekä vastuullisesta kalastuksesta viestivä MSC-sertifikaatti.

K-ryhmän kalavalikoimat suosivat kestäviä kalakantoja

K-ryhmän kalahankintoja ohjaa jo 12 vuotta voimassa ollut K-ryhmän kala- ja äyriäislinjaus, jota päivitetään vuosittain WWF:n kalaoppaan suositusten mukaisesti. Linjauksen mukaisesti K-ryhmän valikoimissa ei ole WWF:n kalaoppaassa punaisella liikennevalolla merkittyjä eli vältettäviä lajeja.

 

"Maailman vastuullisimpana kaupan alan yrityksenä haluamme edesauttaa kalakantojen suojelemista ja samalla tehdä myös asiakkaillemme vastuulliset valinnat kaupassa mahdollisimman helpoiksi. Suosimalla kotimaista kalaa tai valitsemalla kaupan kalatiskiltä MSC- ja ASC -merkinnällä varustettuja tuotteita voi jokainen osaltaan edistää kestävää kalastusta,” sanoo Keskon päivittäistavarakaupan vastuullisuusjohtaja Timo Jäske.

Lisätietoja: Juha-Matti Laisi, Myyntipäällikkö, mail: juha-matti.laisi@kesko.fi


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös