Kaupan tekijä

Trendejä, ilmiöitä, palvelua ja arjen neuvoja, jotta kaupassa olisi kiva käydä.

Bocuse d’Orilla valtavat mahdollisuudet kehittää Helsingin vetovoimaisuutta

Tiina Isohanni | 24.05.2024

Elämme tällä hetkellä aikaa jälkeen tiukan Norjan EM -karsintakilpailun jossa Suomen Bocuse d’Or -joukkue saavutti jatkoonpääsypaikan. Nyt olemme karistelleet EM‑kilpailujen maut, muodot ja näyt olaltamme ja mietimme jo kuumeisesti kilpailustrategiaa ja Bocuse d’Or -kilpailujen seuraavaa etappia, Bocuse d’Or MM‑kilpailua Lyonissa, Ranskassa tammikuussa 2025. Tänä kesänä joukkue harjoittelee jo kuumeisesti, sillä maailmanmestaruuskilpailuissa ei ole varaa yhteenkään virheeseen.

K-ryhmä ja Kespro tekevät Suomen Bocuse d’Or -kilpailujoukkueen harjoittelun mahdolliseksi. Yhdistys on saanut jo toista kertaa hyvän ja luotettavan kumppanin sekä sen myötä laajan ja asiantuntevan, elintarvike- ja hospitality-osaajien kumppaniryhmän. Yhdessä yhdistys, kumppanit ja joukkue tekevät kaikkensa joukkueen menestyksen eteen ja avaavat tietä Suomelle ja Helsingille ruokamatkailun ykköskohteeksi.

Helsinki haluaa olla ruokadestinaatio vailla vertaa: erilainen, omanlaisensa, upea, herkullinen, villi, yllättävä, hämmentävä, poikkeuksellinen, arvokas ja kaikkea muuta – vielä hiljainen, mutta kohta kaikissa keskusteluissa esiin pulpahteleva ruokakeidas Pohjolan perukoilla. Täynnä intohimoa ja ammattitaitoa. Puhdasta ja maukasta. Herkkää ja kekseliästä. Mielenkiintoista.

Helsingillä on kaikki edellytykset olla tätä ja enemmänkin. Meidän tulee kuitenkin huutaa siitä kovaa, jotta muutkin kuulevat. Tässä kisassa ei pärjää, ellei kuulu ja näy. Osaamista meillä kyllä on, eli sisältökin on kunnossa. Meillä on Helsingissä tähtiä. Ihanaa, yllättävää ja täydellistä ruokaa, jonka takia tänne kannattaa matkustaa.

Erinomaista ja mieleenpainuvaa ruokaa saa tietenkin muistakin hyvistä ravintoloista kuin vain Michelin-tähdellä palkituista, mutta tähdet tuovat ruokamatkaajia kaupunkiin. Niistä kaikista hyvistä ja ihanista saamme huutaa lujempaa. Siihen on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus, kun Michelin Guide Nordic Countries 2024 -tähdet julkistetaan Helsingissä 27. toukokuuta. Olkaamme ylpeitä omasta osaamisestamme ja kertokaamme siitä muillekin, usein ja innostuneesti – eli kuulutaan erityisesti somessa!

Bocuse d’Or Academy Finland haluaa Euroopan maanosakilpailut Helsinkiin 2028.  Toteutuessaan tämä kääntäisi ruokamaailman katseet tänne heti kaupungin julkistamisen yhteydessä jo maalisuussa 2026. Siitä eteenpäin aina EM-kilpailuihin 2028 ja niiden yli, meillä olisi edelleen ainutkertainen mahdollisuus tehdä jotain todella mittavaa Helsingin ruokamatkailun hyväksi.

Kootaan voimamme ja rakennetaan Helsingistä kaikkien matkailijoiden makuhermoja kutkuttava kaupunki!

Tiina Isohanni
Bocuse d’Or Academy Finland

Kirjoittaja toimii Bocuse d’Or Academy Finland ry:n toiminnanjohtajana. Yhdistys vastaa Suomen osallistumisesta kansainväliseen, arvostettuun ja kovatasoiseen Bocuse d’Or -kilpailuun. Bocuse d’Or Academy Finland ry perustettiin heinäkuussa 2020 takaamaan menestyksekkään Bocuse d’Or -kokkikilpailutyön jatkuminen Suomessa.

Takaisin ylös