Kaupan tekijä

Trendejä, ilmiöitä, palvelua ja arjen neuvoja, jotta kaupassa olisi kiva käydä.

Miten suuntaat tulevaisuuteen Kespro?

Taiju Jaatinen | 20.12.2019

Kespron muutosmatka jatkuu, kun lähdimme marraskuussa päivittämään strategiaamme 2020-luvulle edellisen strategiakauden pian tullessa päätökseen. Ympärillämme on hyvin erilainen toimintaympäristö kuin viisi vuotta sitten. Monet maailmaa jo tällä hetkellä muokkaavat talouselämän megatrendit vaikuttavat viimeistään nyt myös Suomen foodservice-markkinassa: liiketoiminnan prosessit siirtyvät yhä enemmän digitaalisille alustoille ja palveluiden kysyntä kasvaa voimakkaasti. Lisäksi ulkona syöminen kasvaa edelleen.

Jo vuosi sitten aloitimme uuden suuntamme kartoituksen kuuntelemalla ensin asiakkaitamme asiakaskokemustutkimusten kautta. Tavoite oli ymmärtää paremmin, millaisia ovat eri asiakasryhmämme, mitä tarpeita heillä on ja kuinka hyvin pystymme tällä hetkellä palvelemaan erilaisia asiakastarpeita. Kymmenet asiakkaiden haastattelut toteutettiin heidän luonaan ravintoloiden keittiöissä ja kahviloiden takatiloissa, jolloin päästiin myös itse näkemään konkreettisesti asiakkaiden arjen tähtihetkiä ja kipupisteitä.

Nyt valmisteltavan strategian nimesimme Minun tukkuni -strategiaksi ja valmistuessaan sen ensisijainen tarkoitus on helpottaa asiakkaan arkea. Minun tukkuni ajatus viittaa siihen, että nyt syntyvästä tulevaisuuden tukusta Kespron asiakas kokee saavansa henkilökohtaista ja juuri hänen tarpeisiinsa sopivaa tarjontaa ja palvelua.

Minun tukkuni -strategiassa haetaan uusia toimintamalleja, joiden tarkoitus on säästää asiakkaidemme aikaa, mutta samalla parantaa myös heidän liiketoimintansa kannattavuutta. Kun autamme asiakkaitamme kasvamaan, mekin kasvamme.

Uusi Kespron tekemä avaus strategiatyöhön liittyen on palveluliiketoiminnan käynnistäminen. Tavoitteenamme on perinteisen tuotetarjonnan lisäksi lanseerata myös muita asiakkaan liiketoimintaan liittyviä palveluja – perinteinen tukku muuttuu ikään kuin erilaisten foodservice-palveluiden alustaksi.

Mikä tärkeintä, tästä strategiasta haluamme luoda selkeän, konkreettisen ja helposti sisäistettävän – sen on istuttava jokaisen kesprolaisen tekemään työhön. Ymmärrettävällä strategialla on todellisia mahdollisuuksia ohjata jokapäiväistä työtämme tulevaisuudessa.

Taiju Jaatinen
Palveluliiketoiminnan johtaja
Kespro

Kirjoittaja on Kespron uudesta yksiköstä palveluliiketoiminnasta vastaava johtaja, joka vastaa myös parhaillaan käynnissä olevan Kespron strategiatyön vetämisestä ja jalkauttamisesta Kesprossa. Strategia valmistuu kevään 2020 aikana.

Takaisin ylös