Kaupan tekijä

Trendejä, ilmiöitä, palvelua ja arjen neuvoja, jotta kaupassa olisi kiva käydä.

Kenneth Broström: 20 vuotta kaupan arkea

Kenneth Brorström | 02.09.2019

Aloitin kaupan alalla 2.9. syyskuussa 1999. Kauppaan päädyin töihin oikeastaan vahingossa. Opiskelin ihan toista alaa ja kävelin päivittäin kauppakeskus Espoontorin läpi. Yhtenä päivänä huomasin, että sinne rakennetaan K-Supermarketia ja ajattelin, että opiskelun ohessa voisin tehdä töitä. Otin silloiseen kauppiaaseen yhteyttä ja pääsin työhaastattelun. Hetken päästä huomasinkin olevani jo töissä kaupassa.

Kauppiaaksi ryhtyminen ei ollut haaveenani, kun tulin kauppaan töihin, vaan ajatus kauppiaana toimimisesta kasvoi hiljalleen. Aloitin kaupan työt perinteisistä pullo- ja kärrytehtävistä ja vastuut kasvoivat pikku hiljaa eri osastoille. Lihatiskille pääseminen jännitti ihan mielettömän paljon, mutta siitäkin selvittiin. Armeijan aikana olin töissä kaupassa aina, kun vain pääsin lomille. Silloin aloin myös miettiä suuntautumista kaupan alalle, sillä kauppiaan ura alkoi kiinnostaa yhä enemmän. Kauppiaana ollessa saisin yhdistettyä itselleni kolme mielekästä asiaa: Saisin toimia yrittäjänä, olla ihmisten kanssa tekemisissä ja toimia päivittäin ruoan parissa. Määrätietoisesti aloin tehdä töitä suuren unelmani eteen ja opiskella kaupan alaa.

Unelma kauppiasurasta toteutuu

Armeijan jälkeen minulle aukeni mahdollisuus päästä vastuullisempiin työtehtäviin K-Supermarket Kulinaarissa. Uusi kauppias antoi lisää vastuuta: aluksi toimin muutaman vuoden osastovastaavana, jonka jälkeen jatkoin myymälävastaavaksi. Vuonna 2009 kauppiasvalmennuksen jälkeen minulle tarjottiin mahdollisuutta ryhtyä K-Supermarket Kulinaarin kauppiaaksi ja tartuin haasteeseen, silloin kaikkien aikojen nuorimpana K-Supermarket kauppiaana.

Kaupan ala muuttunut 20 vuodessa

20 vuodessa kaupan ala on kokenut suuria muutoksia. Aukioloajat ovat muuttuneet joustavammiksi ja valikoimat kasvaneet: On tullut uusia tuotteita ja tuoteryhmiä. Verkkokauppa on tullut osaksi kauppaa ja varmasti kasvaa tulevaisuudessa. Ihmisten vaatimuksetkin ovat toki muuttuneet. Enää ei riitä, että kaupasta saa vain perustuotteita kuten maitoa ja leipää, vaan pitää olla samoja tuotteita, mitä on ostettu ulkomailla.  Erikoistuotteita pitää olla jatkuvasti saatavilla, eikä vain tilauksesta. Saman katon alta tulee saada myös oheispalveluita, jotka ennen sai jostakin muualta.

Kauppojen ympäristö- ja vastuullisuusasiat ovat myös muuttuneet paljon näiden vuosien aikana ja täysin oikeaan suuntaan. Mielestäni näiden asioiden osalta olisi vielä paljon tehtävissä ja näihin me K-Supermarket Kulinaarissa tulemme panostamaan jatkossa entistä enemmän. Me voimme oikeasti vaikuttaa teoillamme siihen, miltä maailma näyttää tulevaisuudessa ja minkälaisessa ympäristössä lapsemme ja heidän lapsensa tulevat kasvamaan. Tulemme Kulinaarissa myös tämän syksyn aikana tuomaan kestokassien ja paperikassien rinnalle kompostoituvat täysin muovittomat ostoskassit.

Näihin 20 vuoteen, jotka olen ollut K-Supermarket Kulinaarissa, on mahtunut paljon kohokohtia ja mieleenpainuvia hetkiä. Muistan hyvin urani alkuajoilta, kun muutamat perheet kävivät kaupassa lastensa kanssa. Nyt nämä lapset ovat kasvaneet aikuisiksi ja käyvät edelleen meillä kaupassa omien lastensa kanssa. Urani yhtenä suurimmista yksittäisistä kohokohdista on ollut kaupan kokonaisvaltainen remontti ja uudistaminen, joka tehtiin heti kauppiasurani alussa. Kauppa suljettiin noin neljäksi kuukaudeksi ja uusittiin lattiasta kattoon.

Hyvä työfiilis pitää kaupassa

Henkilökunnan työilmapiiristä ja hyvästä fiiliksestä on kaupassani pidetty huolta ja sen eteen tehdään jatkuvasti töitä. K-Supermarket Kulinaarissa on useita työntekijöitä, jotka ovat olleet meillä töissä pitkälle toistakymmentä vuotta. Tästä asiasta voinkin olla erityisen ylpeä. Meillä työntekijöiden on hyvä olla ja töihin on kiva tulla.  

Kenneth Broström
Kauppias

K-Supermarket Kulinaari

K-Supermarket Kulinaari juhlii 20-vuotistaivaltaan. Se on sopivan kokoinen ruokakauppa, josta saa tarvitsemansa herkut päivittäin, niin arkeen kuin juhlaan. Kauppaan on saatu neliöihin nähden erittäin kattava ja laadukas valikoima. Valikoimista löytyy peruselintarvikkeiden lisäksi sopiva määrä erikoistuotteita, paikallisten lähituottajien tuotteita, kasvis- ja vegaanituotteita, erikoisruokavaliotuotteita, luomutuotteita jne.

Kauppa toimii juna-aseman välittömässä läheisyydessä, kauppakeskuksessa. Tämä tuo toki mukanaan sen, että monilla asiakkailla on kiire ja ostokset pitää pystyä tekemään nopeasti ja vaivattomasti, takeway-tuotteita saa napattua mukaan nopeasti kaupan ulkopuolelta. Asiakkaat odottavat meiltä laadukkaita

Takaisin ylös