Kaupan tekijä

Trendejä, ilmiöitä, palvelua ja arjen neuvoja, jotta kaupassa olisi kiva käydä.

Erkki Zaiedman: Kauklahteen tulee uusi ruokakauppa, jossa koko kylä kohtaa

Erkki Zaiedman | 06.06.2019

Maailma muuttuu ja asiakkaiden tarpeet muuttuvat. Odotamme ruokakaupalta ihan erilaisia asioita, kuin vaikkapa kymmenen vuotta sitten. Ruoan verkkokauppa on tullut jäädäkseen, mutta samalla kivijalkakauppojen rooli entistä elämyksellisempinä ja lähiyhteisöt yhdistävinä alueiden keskipisteinä kasvaa. Tulevaisuutta on myös se, että kaupat ovat erilaisia, jokainen K-kauppa räätälöidään juuri kyseisen kaupan asiakkaiden tarpeisiin.

Minulla on ollut ilo olla mukana rakentamassa kokonaan uutta ruokakauppaa Kauklahteen. K-Supermarket Lasihytti aukeaa vihdoin kesäkuun alussa. Kauppaa on alusta asti rakennettu kolmen periaatteen mukaisesti: Haluamme olla vastuullinen, sympaattinen ja yhteisöllinen ruokakauppa, jonka jokainen kökkeliläinen voi kokea omakseen, mutta samalla ulkopaikkakuntalainenkin voi kokea elämyksen astuessaan sisään kauppaan - ja yllättyä iloisesti löytämästään.

Haluamme olla edelläkävijöitä Suomessa ja viedä kauppakulttuuria eurooppalaiseen suuntaan. Ensiluokkaiset raaka-aineet ja ruokaosaaminen ovat kaiken a ja o. Tähän tulemme satsaamaan joka päivä. Lasihytistä löytyy ruokakaupan lisäksi maailman pienin kahvipaahtimo, sushiravintola, viinibaari sekä juustohuone. Samoissa tiloissa toimii myös uuden ajan kukkakauppa ja 120-vuotias kauklahtelainen Halmeen leipomo, jossa kaikki leivät leivotaan jauhoista saakka paikan päällä. Meiltä saa ainoana toimijana Suomessa Halmeen tuoretta leipää seitsemänä päivänä viikossa. Lasihytissä tarjoillaan Pirkka-viinejä ensimmäisenä lähikauppana Suomessa. Myöhemmin kesällä kaupan yhteyteen muuttaa myös ilmiöksi noussut kalakauppa Maxin Kala.

Kaikki mitä teemme tähtää siihen, että palvelut pysyvät tai lisääntyvät Kauklahdessa. Haluamme toimia vastuullisesti ja tehdä konkreettisia tekoja sen eteen. Autamme myös asiakkaitamme tekemään vastuullisia valintoja. Kaupalle tulee Rinki-ekopiste, josta löytyy pakkauslasin, kartongin, metallin, paperin ja vaatteiden kierrätysastiat. Meillä on myös sähköautojen latausmahdollisuus kauppareissun aikana. K-Latauksen sähköautojen latausasemalle on ehdottomasti tilausta ja rakennamme samalla tulevaisuutta, ensimmäisten joukossa. Lisäksi haluamme mahdollistaa lasten ja nuorten urheiluharrastuksia, joten tuemme paikallisia urheiluseuroja. Suunnitelmissa on myös muita yhteisöllisiä juttua. Esimerkiksi kaupan pihalla voi järjestää vaikkapa kirppiksen tai tulemme esittelemään kaupan toimintaa lähialueen päiväkodeille. Tiedän jo etukäteen, että pullohuone on hitti, siellä selviää mihin kierrätettävät pullot hihnaa pitkin päätyvät.

Toivon, että kaupasta tulee kohtaamispaikka. Olen avoin uusille ideoille ja ehdotuksille ja asiakkaiden toiveille. Näin voimme yhdessä kehittää Kauklahteen tulevaisuuden ruokakaupan, jota eletään todeksi jo nyt.

kauppias
Eki Zaiedman
K-Supermarket Lasihytti

 

 

 

 

 

 

Takaisin ylös