Kaupan tekijä

Trendejä, ilmiöitä, palvelua ja arjen neuvoja, jotta kaupassa olisi kiva käydä.

Liisa Myllylä: Joulu, vuoden suurin kukkasesonki lähestyy

30.11.2018

Joulu on suomalaisille perinetinen juhla. Samat tavat näkyvät niin ruoassa kuin koristeluissakin ja siten myös kukissa. Joulun myydyimmät kukat ovat amaryllis, joulutähti, hyasintti sekä erilaiset jouluistutukset. K-kaupoissa myydyistä joulukukista yli 80 prosenttia on suomalaisia Pirkka-kukkia.

Kukilla on vankka asema suomalaisten sydämessä. Kun katsomme, kuka kukkia ruokakaupoista ostaa, siellä alikorostuvat tulevaisuuden potentiaaliset kuluttajat - sinkut ja nuoret aikuiset.

Kaipaamme vaihtelua - kukkiinkin!

Ei riitä, että kaupassa on ruukkukrysanteemia, vaan kukkien pitää olla kulloiseenkin sesonkiin ja sen värimaailmaan sopivaa: pääsiäiseksi keltaista, äitienpäivään vaaleanpunaista, halloweeniin oranssia. Uskon, että myös joulun kukkia voi uudistaa: Valitsisitko perinteisen joulutähden tai yksittäisen amarylliksen sijaan tänä jouluna vaikkapa amarylliksen, joka on valmiiksi istutettu kauniiseen ruukkuun tai hyasintista tehdyn modernin asetelman? Kätevää on, jos ne vielä saa muiden jouluostosten yhteydessä, ruokakaupasta.

Vastuullisia valintoja on jo mietitty puolestasi

Vastuullisuus ja ilmastonmuutos ovat päivän puheenaiheita, joihin kiinnitämme koko ajan entistä enemmän huomiota. Kukkien pakkauksia suunniteltaessa mietitään, miten voimme niissäkin vähentää muovia, kierrättää ja kompostoida. Esimerkiksi Pirkka-kukkien pakkaukset on jo muutettu kierrätettäväksi. Pakkauksesta selviää myös aina kukan alkuperä ja Reilun kaupan kukkiin olemme tuoneet tuottajan tarinoita mukaan.

Olemme onnistuneet, kun palaat kauppaan ostamaan uuden kukan

Haluamme varmistaa että, kun tartut kaupassa kukkapakettiin, tiedät miten sitä kannattaa hoitaa myös kotona, jotta kukkaloisto säilyy. Pakkauksissa on tietoa tuotteen hoitamisesta ja vinkkejä, miten kukan saa säilymään mahdollisimman pitkään kauniina. Olemme onnistuneet silloin, kun palaat uusille kukkaostoksille ja inspiroitumaan kukista ruokaostosten lomassa.

Liisa Myllylä
Kukkien osto- ja myyntipäällikkö
K-ryhmän päivittäistavaratoimiala

 

Takaisin ylös