Kaupan tekijä

Trendejä, ilmiöitä, palvelua ja arjen neuvoja, jotta kaupassa olisi kiva käydä.

Tuhansia kilometrejä & satoja metrejä palstatilaa – Niksibussin sisällä

Mikko Marttala | 21.07.2017

Olen kiertänyt Niksibussin matkassa lähes koko Suomen. Takana on tuhansia kilometrejä, satoja pysähdyksiä ja kymmeniä kauppoja, kymmeniä haastatteluja ja toistakymmentä tuhatta nikseistä kiinnostuneen asiakkaan kohtaamista.

Niksibussin matka on osa K-ryhmän Niksien maa -kampanjaa, jolla juhlistetaan satavuotiasta Suomea ja haetaan sadan parhaan Pirkka-niksin joukosta sitä niksien niksiä! Niksibussissa kansa pääsi tutustumaan niksinäyttelyn kautta niksien historiaan sekä jättämään oman videoidun niksinsä.

Matka on ollut pitkä ja raskas, mutta samalla antoisa. Niksibussin saama mediahuomio on ollut iloinen yllätys; bussiin on saapunut useassa kohteessa paikallislehden- tai maakuntamedian toimittajia. Bussin näyttelyyn pääsi tutustumaan myös Aamuteeveessä ja Kymppituutisten iltakevennyksessä kun Maikkarilta käytiin tekemässä juttua bussin vieraillessa Vantaan Tammistossa. Yhteensä kiersimme paikkakuntia yli 60 kappaletta ja paikallisen median tekemiä juttuja lähes saman verran.

Kauppakohtaiset kiertueet ovat takanapäin ja kesäkuusta lähtien bussi on vieraillut suomalaisilla festareilla ja tapahtumissa. Osanottajien joukossa on monenlaisia niksinikkareita ja uusia, ehkä festariaiheisiakin, niksejä saattaa olla luvassa. Sen näemme viimeisellä finaalikierroksella.

On ollut mielenkiintoista nähdä erilaisia suomalaisia pitkin maata. Lukuisista kohtaamisista on vahvistunut käsitys, että Pirkka-niksit ovat osa suomalaista kulttuuria. Keskivertokävijästä huokuu ujo kiinnostus nikseihin ja joukosta löytyy usein henkilöitä, jotka haluavat jakaa niksinsä toisten kanssa.

Niksibussin matkassa on reissattu Suomea ympäri helmikuusta lähtien. Ja vaikka hotellien aamupalat ja huoneet ovat tulleet vähän liiankin tutuiksi, hyvässä työporukassa kiertue on sujunut mukavan mutkattomasti. Niksibussin viimeinen pysähdys oli heinäkuun puolivälissä Suomipop-festivaaleilla Jyväskylässä, joka kruunasi hienosti pitkän mutta antoisan urakan. Nyt sekä Niksibussi että niksibussin matkassa reissanneet saavat ansaitun loman!

Niksibussi on ollut mielenkiintoinen ja hauska kokemus. Erinomaista kesän jatkoa Niksibussista!

Mikko Marttala & Niksibussi Crew

Kuvassa haastattelu MTV3 uutisiin ja aamutelevisioon. Oransseissa takeissa Mikko Marttala ja Johanna Paaso. Toimittaja Mika Tommola haastattelee.

Takaisin ylös