Kaupan tekijä

Trendejä, ilmiöitä, palvelua ja arjen neuvoja, jotta kaupassa olisi kiva käydä.

Kaikki hyvä on lähiöissä

Jesper Åberg | 25.04.2017

Tämä vuosi kuuluu lähiöille. K-Market on pääyhteistyökumppanina Lähiöfest2017-projektissa, joka tuo lähiöt valokeilaan ja herättelee keskustelua niiden monista mahdollisuuksista. Olemme rakentamassa koko maan suurinta lähikauppaketjua, joten meille on tärkeää osallistua lähiöiden kehittämistä ja tulevaisuutta koskevaan keskusteluun.

Lähiön ja lähikaupan merkitys kasvaa. Yhä useampi suomalainen asuu kaupungissa, perhekoot pienenevät ja väestö ikääntyy. Elämänrytmi tuntuu kiireisemmältä ja tarpeet yksilöllistyvät. Myös uudenlaiset yhteisöllisyyden muodot nostavat päätään. Arkea helpottaville, lähellä sijaitseville ja palvelut saman katon alle kokoaville lähikaupoille on kasvava tarve.

Kun investoimme kymmeniä miljoonia euroja lähikauppaverkostomme kasvattamiseen ja uudistamiseen, emme katso vain nykyhetkeen vaan myös eteenpäin viiden, kymmenen ja kahdenkymmenen vuoden päähän. Rakennamme lähikaupoille kannattavaa, elinvoimaista ja kauppiasyrittäjyyteen nojaavaa tulevaisuutta. Lähiöiden palvelut säilyvät ja kehittyvät, kun niitä arvostetaan ja käytetään.

Uudistuvista K-Marketeista syntyy lukumäärältään ylivoimaisesti Suomen suurin kauppaketju. Lähimarkkinaan kuuluvat myös uudistuvat Neste K -liikenneasemat. Keskon lähes 1000 lähikauppaverkostoon kuuluvaa kauppaa tarjoavat tuoreen ja laajan valikoiman, kattavat palvelut ja luotettavan kilpailukykyisen hintatason helposti ja lähellä.

Tuttujen kauppiasvetoisten K-Marketien remontit uuteen oranssiin ilmeeseen on otettu hyvin vastaan. Huhtikuun loppuun mennessä myös Siwat ja Valintatalot on muutettu K-Marketeiksi ja olemme iloisia siitä, kuinka asiakkaat ovat ottaneet uudet K-Marketit omakseen. Koko ketju on saanut uuden ilmeen vuoden loppuun mennessä. Kaupat siirretään K-kauppiaille vuoden 2018 loppuun mennessä ja viimeisetkin uudistusremontit valmistuvat vuonna 2019.

K-ruokakauppojen vahvuus on asiakkaiden kuunteleminen ja mahdollisuus räätälöidä valikoima ja palvelut jokaisen kaupan omien asiakkaiden toiveiden mukaisiksi. Asiakkaan ääni kuuluu, ja erityisesti entisten Siwojen ja Valintatalojen asiakkaat ovat kiitelleet mahdollisuutta päästä aidosti vaikuttamaan oman kauppansa valikoimaan.

Uuden K-Marketin kivijalka on valettu kauppaa ympäröivään yhteisöön. Ruokakauppa monine lähipalveluineen on parhaimmillaan kuin leirituli, joka kerää oman lähiyhteisönsä asukkaat kokoon – siis oikea moderni kyläkauppa. K-Market pitää paikkakunnat ja kaupunginosat elinvoimaisina tarjoamalla alueen asukkaille laajan palveluvalikoiman, työllistämällä nuoria ja tukemalla paikallisia tuottajia ja yrittäjiä.

Kaiken tämän lisäksi K-Market haluaa olla myös suunnannäyttäjä. Haastammekin kaikki lähiöiden asukkaat ja lähikauppojen asiakkaat eri puolilla Suomea ideoimaan kanssamme lähiöiden tulevaisuutta ja osallistumaan keskusteluun siitä, minkälaisia lähipalveluja tulevaisuudessa tarvittaisiin. Toivomme, että Lähiöfest saa aikaan uudenlaisen innostuksen lähiöiden monia mahdollisuuksia kohtaan.


Tervetuloa mukaan rakentamaan yhdessä parempaa asuinympäristöä ja tulevaisuuden lähikauppaa!


Jesper Åberg
K-Market-ketjun johtaja

 

Takaisin ylös