Tohmajärvellä juhlitaan 90-vuotista kauppiastoimintaa

Tohmajärven K-Market Tiilikaisessa juhlitaan Tiilikaisen suvun 90-vuotista kauppiastoimintaa. Nykyinen kauppias Pilvi Pääskynen on suvun neljännen polven kauppias.

3.12. 1933 Pilvi Pääskysen isomummi Maria Karmakka perusti pienen sekatavarakaupan Tohmajärven keskustaan. Kauppiaina ovat toimineet myös Pääskysen isovanhemmat Veera ja Ilkka Tiilikainen sekä äiti Taru Tiilikainen. Nykyiselle paikalle kuntakeskuksen ytimeen rakennettu liiketila valmistui vuonna 1973. Liiketilaa on laajennettu kolmeen otteeseen vuosina 1986, 1993 ja 2003.

33-vuotias Pilvi Pääskynen on kasvanut kaupan arkeen jo pienestä lähtien. Hän aloitti kuormien purkamisella 13-vuotiaana ja pari vuotta myöhemmin kesä- ja viikonlopputöihin kuului myös kassatyöskentelyä. “Kauppiuus ei ollut minulle itsestäänselvyys, vaan työtä tekemällä on syttynyt innostus ja olen saanut valita oman polkuni”, kertoo kauppiaana neljä vuotta toiminut Pääskynen.

“90-vuotisjuhlaa vietetään yhdessä asiakkaiden kanssa 1.12. kakkukahveja nauttien”, Pilvi Pääskynen kertoo. “Näin juhlan kynnyksellä haluan erityisesti kiittää vankan kokemuksen omaavaa henkilökuntaamme. Pitkäkestoiset työsuhteet ja välitön ilmapiiri ovat kullanarvoisia asioita. Kauppatoimintamme arvoja ovat aina olleet luotettavuus, vastuullisuus ja hyvä asiakaspalvelu.”

Pääskynen kuvailee, että hänen 9 henkeä työllistävä yrityksensä on vahvasti ajassa elävä, perinteistä ja paikallisuudesta ammentava kauppa. “Meille asiakaspalvelu on sydämen asia. Vaihdamme asiakkaiden kanssa kuulumiset ja kuuntelemme heidän toiveitaan, joita pyrimmekin toteuttamaan parhaamme mukaan”, Pääskynen kertoo.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös