Tempauksia lapsiperheille ja positiivista asennetta koko kylään – Kaakkois-Suomen paras K-Market on Särä Lemillä

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 22.3.2023 Vuoden 2022 Kaakkois-Suomen paras K-Market on valittu. Tänä vuonna alueen parhaan kaupan tittelin vei Lemillä sijaitseva K-Market Särä, jonka kauppiaana toimii Kalle Kouvo.  

K-Market Särälle palkinnon toivat kaupan kehittäminen ja asiakkaiden ja paikallisen yhteisön kohtaaminen. Kauppa tekee asiakkaiden kanssa aina parhaansa ja asiat ovat laadullisesti kunnossa.

 • Tunnustus tuntuu tosi hienolta. Nyt tulee kolme vuotta täyteen kauppiaana ja paljon on tehty töitä. Kun pysähtyy miettimään, huomaa, miten kauppiasuran aikana on kasvanut ihmisenä. Vaikka tulisi vastoinkäymisiä, niistä oppii ja kasvaa. Mitään en vaihtaisi pois. Kaupan henkilökunta on todella kokenutta ja osa ollut töissä kaupalla jo siitä asti, kun olen itse ollut pieni. Saan heiltä saa paljon tukea, sanoo kauppias Kalle Kouvo.

K-Market Särä on Lemillä tunnettu siitä, että se tekee työtä lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyväksi. Kouvo palkittiin lapsiperheille järjestämistään tapahtumista Mannerheimin lastensuojeluliiton Vuoden teko -palkinnolla, sillä tapahtumat loivat positiivisia kokemuksia ja laittoivat perheitä yhdessä liikkeelle.

 • Mietin jo ennen kuin aloitin kauppiaana, mitä tapahtumia tekisin. Mahdollisuuksien mukaan on tullut toteutettua ideoita. Esimerkiksi pääsiäisenä järjestimme Kinder-piilotuksen, jossa piilotimme Lemin asuinalueille tulostettuja Kinder-kuvia. Jos sellaisen löysi, sai hakea aidon Kinder-munan kaupalta. Siitä tuli todella suosittu juttu, innostutti lapsista vanhuksiin, kertoo Kouvo.

Pääsiäistempauksesta, kuten monista muistakin kaupan asioista, kerrottiin kaupan somessa. Some on vahvasti läsnä kaupan ja kauppiaan arjessa.

 • Mietin aluksi, onko järkevää mennä kauppiaana someen, mutta aloin sitten rohkeasti tehdä päivityksiä. Ensin en pitänyt itseni kuvaamisesta, mutta sitten ajattelin, että tämä on kehittämisen paikka ja siihen pitää tarttua. Jos somessa on naureskeltu jollekin meidän jutulle, olemme kääntäneet asioita positiiviseksi, selittää Kouvo.

Alueen paras K-Market valitaan sen perusteella, miten se on kehittänyt liikevaihtoaan, menestynyt asiakastyytyväisyystutkimuksissa ja miten kaupan henkilöstöjohtaminen toimii. Palkintoon vaikuttaa myös se, miten kaupan liikeidea tulee asiakkaiden arjessa näkyväksi ja miten kauppa kehittyy ajassa.

 • K-Market Särä on todellakin oman kylän kauppa. Kauppa ja kauppias henkilökuntineen kuuntelevat asiakkaiden toiveita ja järjestävät reippaalla asenteella erilaisia tapahtumia ja tempauksia, jotka elävöittävät koko kylää. Kauppias on monessa mukana ja laittaa itsensä likoon niin kaupalla kuin somessakin, sanoo K-Market-ketjun johtaja Jesper Åberg.

K-Market-ketju palkitsee joka vuosi parhaita kauppojaan alueellisesti ja valtakunnallisesti. Lisäksi kauppoja palkitaan erilaisten vuosittain vaihtuvien teemojen perusteella.

Etelä-Suomen erikoispalkitut K-Marketit 2022:

 • Paras myynnintekijä: Jaana Karhu, K-Market Vapari, Lappeenranta
 • Paras liikeidea: Sanna Järveläinen, K-Market Munckinkatu, Hyvinkää
 • Paras verkkokauppa: Arsi Kovanen, K-Market Parila, Tuusula
 • Pitelemätön into: Evi Vaarala, K-Market Hovinsaari, K-Market Hovila, Kotka
 • Asiakastyytyväisyys: Mari Paalanen-Taskinen, K-Market Woikantori, Voikkaa / Kouvola
 • Tulokas: Ville Rantala, K-Market Aittakorpi, Kotka
 • Paikallinen vaikuttaja: Tommi Jarkkola, K-Market Pornainen, Pornainen

Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös