Rakentamisen ja talotekniikan myynti kasvoi edelleen Keskon pääkaupunkiseudun alueella

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 2.2.2023 K-ryhmän vähittäismyynti oli Keskon pääkaupunkiseudun alueella viime vuonna yhteensä 2 464,1 miljoonaa euroa (alv 0 %).

Keskon pääkaupunkiseudun alueeseen kuuluvat Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 1 542,2 miljoonaa euroa ja se oli edellisvuoden tasolla. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti kasvoi 4,5 % ja myynti oli 631,4 miljoonaa euroa. Autokaupan myynnin arvo oli 290,6 miljoonaa euroa.

”K-ruokakauppojen päivittäistavaramyynti kasvoi vuoden viimeisellä neljänneksellä, mutta jäi markkinakehityksestä. Ruoan hinnan noususta johtuneet muutokset ostoskäyttäytymisessä sekä kampanjamyynnin osuuden kasvu vertailukaudesta heikensivät kannattavuutta”, sanoo Keskon pääkaupunkiseudun aluejohtaja Laura Rissanen. ”Maailmantilanne ja kustannusten nousu näkyvät kaupassa ja asiakkaat ovat hintatietoisia, varovaisia ja tarjouksia seurataan tarkasti. Olemme pystyneet vastaamaan tähän tarjoamalla kaupoissamme erihintaisia vaihtoehtoja heidän ostoskoreihinsa”, hän jatkaa.

”Pääkaupunkiseudulla kartoitamme koko ajan paikkoja uusille kaupoille, että kaupan palvelut olisivat kaikille helposti saatavilla”, Rissanen kertoo.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös