Rakentamisen ja talotekniikan kauppa jatkoi kasvuaan viime vuonna Keski-Suomessa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 2.2.2023 K-ryhmän vähittäismyynti oli viime vuonna Keski-Suomessa yhteensä 412,3 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kasvoi 1,7 %.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 279,0 miljoonaa euroa ja se oli edellisvuoden tasolla. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa jatkoi kasvuaan ja kehittyi 9,8 % , myyntieurot olivat 133,3 miljoonaa euroa.

”Päivittäistavarakaupan myynti ei ole kasvanut yhtä paljon kuin hintojen nousu. Tämä ja kasvaneet kustannukset asettavat haasteita K-kauppiaille ja myös koko elintarvikeketjulle”, sanoo Keskon Länsi-Suomen aluejohtaja Jari Alanen. ”Maailmantilanne ja kustannusten nousu näkyvät kaupassa ja asiakkaat ovat hintatietoisia, varovaisia ja tarjouksia seurataan tarkasti. Olemme pystyneet vastaamaan tähän tarjoamalla kaupoissamme erihintaisia vaihtoehtoja heidän ostoskoreihinsa.”

”Kasvukeskuksissa kasvu ja rakentaminen jatkuu ja olemme pärjänneet tässä kisassa hyvin”, Alanen jatkaa.

Keski-Suomessa runsaasti kesätyöpaikkoja tarjolla

Keski-Suomen maakunnassa K-ryhmä tarjosi viime vuonna noin 260 kesätyöpaikkaa, joka on arvio myös tälle vuodelle. Ensimmäiset kausityöntekijät aloittavat jo maalis-toukokuussa.

K-ryhmä on Suomen suurimpia kesätyöntarjoajia sekä valtakunnallisesti että alueellisesti. Yhteensä K-ryhmä tarjoaa tulevana kesänä noin 6000 kesätyöpaikkaa.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös