Mistä kesä on tehty? K-ryhmä kertoo kesän 2023 trendit

Tulevana kesänä niin kokkailussa, kotoilussa kuin trendeissäkin pitävät pintansa vaivattomuus, vastuullisuus ja hintatietoisuus. Satokausiajattelu ja pizzabuumi näkyvät vahvasti. Kesän ikisuosikit jäätelö ja grillaaminen saavat uutta puhtia, kun trendikäs pellettigrillaaminen yhdistyy uunituoreeseen Pirkka Grillaa -sarjaan, ja pakastealtaista napataan mukaan mocheja. Raikkaat, vahvat värit hurmaavat niin pukeutumisen kuin sisustamisen puolella ja Amppari-raitoja voi bongata myös vaatteista. 

Tulevan kesän kokkailuissa näkyy jo pidempään pinnalla ollut hintatietoisuus. Kesäkeittiössä esimerkiksi usein edullisemmilla satokauden kasviksilla – kuten kotimaisella uudella perunalla ja nosteessa olevalla varhaiskaalilla – on entistä suurempi merkitys. Kala puolestaan näkynee suomalaisten kesälautasilla hieman viime vuosia vähemmän. 

Kesällä ruokatrendit liittyvät isosti grillaamiseen. Helpoille ja herkullisille lisäkkeille on kysyntää, erityisesti kasvislisäkkeille sekä esimerkiksi makean ja suolaisen yhdistelmille. Myös juomiin panostaminen jatkuu. Grilliruoalle etsitään sopivia makupareja niin pienpanimo-oluista kuin alkoholittomista vaihtoehdoista.

”Ikisuosikit, eli uudet perunat kaikissa muodoissaan ja grillatut varhaiskaalilohkot pitävät pintansa tänäkin kesänä. Viime kesän orastava hitti olivat sourcream onion -perunat, joiden uskomme kasvattavan suosiotaan entisestään tänä kesänä. Grillissä kannattaa myös rohkeasti kokeilla uutta – esimerkiksi kurkku ja retiisi sopivat grilliin erinomaisesti”, kertoo Keskon päivittäistavarakaupan myynnistä ja omista brändeistä vastaava johtaja Tuuli Luoma

Myös pizzabuumi pitää kesällä pintansa. Ravintolatason pizzat valmistuvat entistä nopeammin ja vaivattomammin kotioloissa. Toiset hifistelevät taikinan kanssa enemmän, toiset turvautuvat valmistuotteiden ja puolivalmisteiden hyödyntämiseen. Viime kesänä lanseerattu, suuren suosion saavuttanut Pirkka Parhaat x Pizzanpaistajat -tuotesarja saa kesällä jatkoa. Myyntiin tulevat esimerkiksi käsittelyjauhot ja vegepepperoni. Huhtikuussa K-ruokakauppoihin rantautuu myös Pizzanpaistajat by Mustang -tuotesarja, josta innokas kotikokki löytää laadukkaat välineet pizzan pyörityslapioista pizzaleikkureihin.

Makeiden ruokien puolella mochista eli riisitaikinaan kääritystä jäätelöstä ennustetaan tulevan kesän hittiä. Pienempien, yhden tai kahden suupalan kokoisten jäätelöiden trendi on tehnyt nousuaan jo jonkin aikaa ja mochit antavat sille entisestään nostetta. 

”Joka kesä on jäätelökesä! Mocheille on nähtävissä kasvavaa kysyntää, ja olemmekin keväällä tuoneet kauppoihin Pirkka Parhaat -sarjaan kaksi pakastealtaasta löytyvää mochi-jäätelöä. Uskallan ennustaa niistä vahvaa kilpailijaa esimerkiksi macaroneille. Myös aikaisempien kesien Pirkka Amppari -tuoteperhe on saanut lisäystä, kun kesäksi kauppoihin on saapunut Pirkka Kirppu appelsiini-päärynä-juomajää”, kertoo Luoma.

Kesän uutuussarja Pirkka Grillaa on rakennettu suomalaisten makumieltymykset huomioiden

Tänä kesänä K-ryhmä lanseeraa ensimmäistä kertaa oman grillaustuotesarjan. Pirkka Grillaa -sarja vastaa jokakesäiseen grillaustrendiin tuomalla K-ruokakauppoihin helposti valmistettavia, suomalaisten makumieltymyksiin suunniteltuja tuotteita. Sarja lanseerataan Pirkka-brändille, joka on tunnettu luotettavana, hinta-laatu-suhteeltaan pettämättömänä tuotesarjana, josta löytyy laaja valikoima eri tuoteryhmien tuotteita. 

Pirkka Grillaa -sarjaan kuuluu 32 erilaista tuotetta valmistettuna pääasiassa kanasta, possusta ja naudasta. Sarja sisältää sekä suomalaisten ikisuosikkeja, kuten paistileikkeitä ja makkaroita että uutuustuotteita ja -makuja, kuten kassleria ja porsaan miniribsejä sekä vegepihvejä. Tuotteet on suunniteltu valmistuksen ja käsiteltävyyden helppous edellä. Kaikki sarjan liha- ja lihajalostetuotteet ovat kotimaista alkuperää. 

”Tämä on ensimmäinen kerta, kun lanseeraamme oman grillaussarjan kesäksi. Sen tavoitteena on vastata kesän ja loman ’Mitä tänään syötäisiin?’ -pohdintoihin ja tehdä kesän grillailusta mahdollisimman helppoa. Kaikki sarjan tuotteet tunnistaa samasta visuaalisesta ilmeestä, joka poikkeaa tavallisesta Pirkan ilmeestä niin, että tuotteet on helppo huomata ja poimia kaupasta mukaan”, kertoo Luoma. 

Pihatrendeissä pellettigrillaaminen nousee ja perunan viljely on kasvattanut suosiotaan 

Pihalla on edelleen suuri merkitys ajanvietossa ja viihtymisessä niin kotona kuin mökillä. Suomalaiseen kesään kuuluu olennaisena osana grillaus. K-Raudassa kaasugrillit ovat grilleistä suosituimpia, ja kakkossijaa pitävät hiiligrillit.

”Kevään myötä pihalle siirrytään kokkailemaan, ruokailemaan ja viettämään aikaa yhdessä. Uutena nousevana grillaustrendinä on pellettigrillaaminen, joka yhdistää hiiligrillin aromin ja kotiuunin helppouden”, K-Raudan ketjujohtaja Olli Pere sanoo. 

Pizzauuneissa kiinnostavat suuremmat koot. 

”Pizzauuni toimii monipuolisesti myös kasvisten ja lihan paistamiseen”, Pere taustoittaa ja lisää: 

”Erilaiset ulkotulisijat ja nuotiopaikat ovat suosiossa, ja niitä löytyy niin koristeellisiksi tunnelmanluojiksi kuin lämmittäjiksi viileisiin iltoihin.”

Hyötykasvien suosio jatkuu kotipuutarhoissa. Perunan viljely on nostanut suosiotaan parin viime vuoden aikana ja sitä viljellään myös ruukuissa. Kesäkukkien menekin arvioidaan nousevan, kun pienellä rahalla saa iloa niin pihalle kuin parvekkeelle. K-Rauta arvioi kierrätykseen ja kompostointiin liittyvien tuotteiden kiinnostavan jatkossakin, kun jätelakiuudistuksen eteneminen tekee kompostoinnista entistä mielenkiintoisempaa ja kannattavampaa. 

Asunnon ja kodin merkitys koetaan tärkeäksi maailman myllerrysten keskellä.

”Remontointiaikomukset ovat kuluttajien luottamusta kuvaavan tilaston* mukaan pysyneet samalla tasolla viime vuosien aikana muuttuneesta ympäristöstä huolimatta”, Pere kertoo.

Terasseista sisustetaan kesäkeitaita kalusteilla, ulkokäyttöön soveltuvilla matoilla, ruukuilla ja lyhdyillä. Trendinä jatkavat kodikkaan ja luonnollisen näköiset kalusteet sekä aidot rottinkikalusteet. Myös puukalusteiden suosio on nousussa. Kestopuu jatkaa suosituimpana terassimateriaalina, ja leveät terassilaudat kiinnostavat edelleen.

”Terassilaudan hinta on laskenut merkittävästi viime vuosien huipuista, mikä varmasti ilahduttaa terassin rakentamista suunnittelevia”, Pere kertoo.

*Tilastokeskuksen Kuluttajien luottamus -tilasto 

Mekkoja ja räiskyviä värejä kesäpukeutumisessa – bongaatko Amppari-raitaa?

Suomalaiset ovat perinteisesti caprikansaa, mutta viime vuosina kesämekot ovat nousseet K-Citymarketeissa suosikeiksi aiemmin ylivoimaista etumatkaa pitäneiden caprien rinnalle. Caprien ja kesämekkojen ennustetaan jatkavan voittokulkuaan myös tulevana kesänä.

 ”Naisten kevään ja kesän 2023 trendeissä nähdään vahvoja värejä ja erilaisia printtejä. Uskon, että uudenlaisiksi hittiväreiksi nousevat trendiväri oranssi sekä erilaiset syvänsiniset sävyt. Vaatteiden monikäyttöisyys korostuu edelleen kesää kohti tultaessa, ja sama asu halutaan stailata niin toimistolta terassille kuin rannalta festareille. Kesällä kauppoihin saapuvat myös t-paidat ja sukat kaikkien tunnistamassa nostalgisessa kuosissa: Pirkan omassa Amppari-raidassa. Amppari- ja Hämis-t-paidat ja sukat muodostunevat kesän hittituotteiksi niille, keillä on erityistä pilkettä silmäkulmassa”, Keskon käyttötavarakaupasta vastaava johtaja Hannele Åberg kuvailee. 

Hittituotteet: FREEDOM by Ervin Latimer, Mummonkukka-kuosiset tuotteet, Pirkka Amppari -t-paita

Myös kodissa ja sisustamisessa vahvojen värien kesä

Kodin ja sisustamisen tuotteissa korostuvat kesällä raikkaat, iloisen väriset tuotteet niin kodin tekstiileissä kuin muussa sisustamisessa ja kattauksessa. Tulevan kesän hittimateriaaleja ovat erilaiset luonnonmateriaalit, erilaiset tekstuurit ja pintojen rytmi. Sileä ja rouhea vuorottelevat. Materiaaleilta toivotaan helppohoitoisuutta ja vastuullisuus kiinnostaa asiakkaita edelleen entistäkin enemmän. Erityisesti kierrätysmateriaalit ovat suosiossa.

”Kodilta halutaan edelleen monikäyttöisyyttä. Kotona rentoudutaan, palaudutaan ja ollaan yhdessä, mutta edelleen koti on myös toimisto. Asiakkaat arvostavat energiatehokkuutta ja kierrätettävyyttä. Erilaiset kiertotaloustuotteet lisääntyvät ja erityisen suosittuja ovat myös itse siemenistä kasvatetut kasvit ja kukat”, Åberg kertoo.

Hittituotteet: Pentikin pohjoista kauneutta ilmentävät Vilja-tuotteet ja Suomessa valmistetut keramiikkatuotteet, iloisen väriset Marimekko Kesätori -kampanjatuotteet ja Eero Aarnio x Vallila -tuotteet.”

Vastuullisuus näkyy yhä konkreettisemmin myös kodinkoneissa

K-Citymarketin elektroniikkaosastolla kesän hittituotteeksi povataan Philips Eco Conscious Edition -aamiaissettiä. Se on maailman ensimmäinen aamiaissetti, jonka valmistuksessa on hyödynnetty käytettyä ruokaöljyä. Sarjaan kuuluvat leivänpaahdin, kahvinkeitin ja vedenkeitin.

”Odotamme innolla, millaisen vastaanoton Philipsin uusi sarja saa asiakkaidemme keskuudessa. Vastuullisuus kiinnostaa asiakkaitamme jatkuvasti yhä enemmän, ja se näkyy jatkuvasti yhä useammilla tuotealueilla”, Åberg sanoo.
 
”Perinteisiä kesän hittituotteita ovat erilaiset juomien hiilihapotuslaitteet sekä ilmastointilaitteet, joiden myynti kehittyy usein kesän lämpötilojen mukaan. Harva tietää, että kesä on myös bluetooth-kaiuttimien kovinta sesonkia heti joulun jälkeen. Niiden myynti kaksinkertaistuu kesäisin”, Åberg valottaa.

Hittituote: Philips Eco HD2640/10 leivänpaahdin

SUP-lautailu säilyy kesän hittilajina
 
Jo useamman kesän hittilaji SUP-lautailu jatkaa suosikkina myös kesällä 2023. Uudet harrastajat hankkivat oman ensimmäisen laudan, ja pidempään harrastaneet uusivat jo välineitään. SUP-lautailuun halutaan olla valmiita niin kodeissa kuin mökeillä. Yhä useammat perheet ostavat   monta lautaa, jotta lautailu onnistuu käytännössä missä vain. Myös yhdessä vietetyn ajan merkitys korostuu. Laudat eivät ole enää perheen yhteiskäytössä, vaan vesille lähdetään koko porukalle monen laudan kanssa. 

”SUP-lautojen lisäksi myös sähköpyöräily kasvattaa edelleen suosiotaan. Monikaan ei vielä pari vuotta sitten tietänyt, että sähköpyöriä kuuluu myös K-Citymarketien valikoimaan, mutta viime aikoina asiakkaat ovat löytäneet nämä tuotteet”, Åberg sanoo.

Hittituotteet: SUP-lauta Bestway Odyssey, EAN 6941607324158, sähköpyörä Madison E-Monaco 28'' 3-V

Lisätietoja:

K-ryhmän viestintä, viestinta@kesko.fi, puh. 010 53 50200 (ma–pe 9–16)
Mere Sundqvist, PR-tuottaja, K-Rauta, mere.sundqvist@kesko.fi, 050 433 4078

K tekee kesän -tilaisuudessa esiteltyjen ruokien tuotekuvat ja -tiedot ja muita poimintoja kesän 2023 tuotteista: https://kdam.kesko.fi/web/26249b56456d419f/k-tekee-kes-n_ruoka_2023/

K tekee kesän -tilaisuudessa esiteltyjen K-Raudan tuotteiden tuotekuvat ja -tiedot ja muita poimintoja K-Raudan kesän 2023 tuotteista: https://kdam.kesko.fi/web/284191849ff6fe54/2023-k-raudan-kes--/   
K-Raudan terassiopas kertoo neuvot piharakentamiseen sekä terassin suunnitteluun, rakentamiseen ja huoltoon: https://www.k-rauta.fi/inspiraatio-ja-ohjeet/terassi/terassiopas    
Tutustu K-Raudan tuotteisiin: www.k-rauta.fi


K-Citymarketin kodintuotteiden kesä 2023: https://kdam.kesko.fi/web/17ad73e9fb7f0c4c/k-citymarket-kev-t-2023-kodin-tuotteet/
FREEDOM by Ervin Latimer –tuotekuvat: https://kdam.kesko.fi/web/464097498813e30b/k23-ervin-latimer-tuotekuvat/
K-Citymarketin pukeutumisen kesä 2023: https://kdam.kesko.fi/web/6b7a005c617ed53f/k-citymarket-kev-t-2023-pukeutumisen-tuotteet/


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös