Keskon pääkaupunkiseudun myynti kehittyi alkuvuonna yli 4 %

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 28.4.2023 Keskon pääkaupunkiseudun K-ryhmän vähittäismyynti oli alkuvuonna (1-3.2023) yhteensä 601,2 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kasvoi 4,2 %.

Keskon pääkaupunkiseudun alueeseen kuuluvat Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 381,6 miljoonaa euroa ja se kehittyi 2,9 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 138,1 miljoonalla eurolla. Autokaupan myynnin arvo oli 81,6 miljoonaa euroa ja se kasvoi 27,8 %.

”Kaikki ruokakaupan ketjut kehittivät myyntiään”, kommentoi lukuja Keskon pääkaupunkiseudun aluejohtaja Laura Rissanen.

Päivittäistavarakauppaa leimaa edelleen kuluttajien varovaisuus ja hintatietoisuus, joka näkyy edullisempien tuotteiden ja tarjousten kasvavana merkityksenä. Ravintoloissa syöminen on kuitenkin vuoden takaisesta selvästi vilkkaampaa, joka näkyy Kespron lähes 60 prosentin myynninkasvuna alueella. Rakentamisen ja talotekniikan myynneissä on merkittävänä tekijänä ollut vihreä siirtymä.

”Kulunut talvi on saanut ihmiset etsimään esimerkiksi energian tuotantoon ja säästöön liittyviä ratkaisuja. Aurinkopaneelit ja lämpöpumput tekevät edelleen hyvin kauppaansa”, aluejohtaja Laura Rissanen kertoo.

Erityisen voimakasta alkuvuonna on ollut autokaupan kasvu. ”Uusien autojen saatavuus on parantunut merkittävästi ja toimitusajat ovat lyhentyneet. Nyt on hyvä aika käydä tutustumassa uusiin automalleihin”, Rissanen kannustaa.

Elokuussa Helsingin Kalliossa avataan K-Market Lyyra ja Espoon Otaniemeen syksyllä K-Market Maarinsolmu.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös