K-ryhmän vähittäismyynti ylitti viime vuonna Pohjois-Suomen alueella 1,5 miljardia euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 2.2.2023 K-ryhmän vähittäismyynti oli Keskon Pohjois-Suomen alueella viime vuonna yhteensä 1 533,1 miljoonaa euroa (alv 0 %). Myynti kehittyi 3,0 %.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 1 036,5 miljoonaa euroa ja se kehittyi 1,8 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa oli plussalla 5,6 % ja myynti oli 496,6 miljoonaa euroa.

Keskon Pohjois-Suomen alueeseen kuuluvat maakunnat Pohjois-Pohjanmaa, Lappi, Kainuu ja Keski-Pohjanmaa.

Pohjois-Pohjanmaa

Maakunnassa myynti yhteensä kasvoi 3,6 % ja oli 824,2 miljoonaa euroa. Päivittäistavarakaupan myynti kävi 511,2 miljoonalla eurolla ja se kehittyi 0,9 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa oli plussalla 8,4 % ja myynti oli 313,0 miljoonaa euroa.

Ouluun avautuu tänä vuonna kolme uutta K-ruokakauppaa; K-Market Valjaspuisto, K-Market Asemantorni ja K-Supermarket Knuutilankangas. Keväällä valmistuu Oulun K-Supermarket Toppilan mittavat laajennus- ja uudistustyöt. Oulussa Kespron tukku muuttaa uusiin tiloihin syksyllä. Ruskoon avataan ennen kesää Onnisen Express-myymälä ja Oulunporttiin rakennetaan uutta K-Auton vaihtoautokeskusta.

Lapissa oli jälleen valtakunnan parhaat kehitykset

K-ryhmän vähittäismyynti oli viime vuonna Lapissa yhteensä 482,1 miljoonaa euroa ja se kehittyi 5,6 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 372,8 miljoonaa euroa ja se kasvoi 4,0 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa oli plussalla 11,1 % ja myynti oli 109,3 miljoonaa euroa.

Sallaan avataan helmikuussa uusi K-Market ja huhtikuussa Kittilässä avajaisiaan juhlii Kittilän uusi K-Supermarket. Saariselän uusi K-Market Kuukkeli on suunnitteluasteella. Tornion K-Market Olavinlinnassa on menossa laajennushanke.

Kainuu

Kainuussa myynti oli yhteensä 124,1 miljoonaa euroa. Päivittäistavarakaupan myynti oli 96,0 miljoonaa euroa ja se oli edellisvuoden tasolla. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 28,1 miljoonalla eurolla.

Paltamon uuden K-Market-hankkeen rakennustyöt ovat käynnistymässä ja uusi kauppa avataan loppuvuodesta.

Keski-Pohjanmaa

K-ryhmän vähittäismyynti oli maakunnassa yhteensä 102,8 miljoonaa euroa. Päivittäistavarakaupan myynti oli 56,6 miljoonaa euroa ja se oli samalla tasolla kuin edellisvuonna. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 46,2 miljoonaa euroa.

Pohjois-Suomessa on tarjolla liki 1000 kesätyöpaikkaa

Keskon Pohjois-Suomen alueella on tarjolla runsaasti kesätyöpaikkoja. Ensimmäiset kausityöntekijät aloittavat jo maalis-toukokuussa.

K-ryhmä on Suomen suurimpia kesätyöntarjoajia sekä valtakunnallisesti että alueellisesti. Yhteensä K-ryhmä tarjoaa tulevana kesänä noin 6000 kesätyöpaikkaa.

K-kauppoja on koko alueella yhteensä 258 kpl ja K-ryhmä työllistää kaikkiaan noin 5000 työntekijää.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös