K-ryhmän vähittäismyynti oli Pohjois-Suomen alueella yhteensä 744,4 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 27.7.2023 K-ryhmän vähittäismyynti tammi-kesäkuussa oli Keskon Pohjois-Suomen alueella yhteensä 744,4 miljoonaa euroa (alv 0 %).

Keskon Pohjois-Suomen alueeseen kuuluvat maakunnat Kainuu, Keski-Pohjanmaa, Lappi ja Pohjois-Pohjanmaa.

Ravintolatukku Kespron myynnin kasvu oli vahvaa koko Pohjois-Suomen alueella.

Pohjois-Pohjanmaa

Maakunnassa K-ryhmän myynti oli yhteensä 397,1 miljoonaa euroa. Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 4,6 % ja myyntieurot olivat 259,7 miljoonaa euroa. Rakentamisen, talotekniikan ja vapaa-ajan kaupan myynti oli yhteensä 137,4 miljoonaa euroa.

Pohjois-Pohjanmaalla on tänä vuonna avattu jo useita kauppahankkeita. Maaliskuussa Oulun Ruskossa avattiin uusi Onninen Express. Oulun K-Supermarket Toppilan laajennus ja kokonaisuudistus valmistui huhtikuussa. Oulussa lähipalvelut paranivat kahden K-Marketin verran, kun huhtikuussa avattiin K-Market Valjaspuisto ja kesäkuussa K-Market Asemantorni. Knuutilankangas sai uuden K-Supermarketin kesäkuussa. Oulunporttiin avattiin uusi K-Auton vaihtoautomyymälä viime viikolla. Kespron tukku on rakenteilla ja se avataan syksyllä. Kaakkurin K-Citymarketiin aloitetaan laajat peruskorjaus- ja uudistustyöt.

Lappi

Lapissa vähittäismyynti oli yhteensä 240,1 miljoonaa euroa ja se kasvoi 1,5 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli plussalla 4,6 % ja myyntieurot olivat 189,9 miljoonaa euroa. Rakentamisen, talotekniikan ja vapaa-ajan kaupan myynti oli 50,2 miljoonaa euroa.

Alkukeväästä Kesko osti Äkäslompolon Jounin Kauppa Oy:ltä rakennukset ja tontit. Keväällä avattiin uusi K-Market Salla ja heinäkuun alussa K-Supermarket Kittilä, molemmissa kauppa on lähtenyt hyvin liikkeelle.

Kainuu

Kainuussa myynti oli yhteensä 58,6 miljoonaa euroa. Päivittäistavarakaupan myynti oli 45,6 miljoonaa euroa. Rakentamisen, talotekniikan ja vapaa-ajan kaupan myynti kävi 13 miljoonalla eurolla.

Paltamossa uuden K-Marketin rakennustyöt ovat aikataulussa ja kauppa avataan syksyllä.

Keski-Pohjanmaa

Myynti oli maakunnassa yhteensä 48,6 miljoonaa euroa. Päivittäistavarakaupan myynti oli 27,4 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 0,7 %. Rakentamisen, talotekniikan ja vapaa-ajan kaupan myynti oli 21,2 miljoonaa euroa.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös