K-ryhmän vähittäismyynti oli Keskon Pohjois-Suomen alueella lähes 1,2 miljardia euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 26.10.2023 K-ryhmän vähittäismyynti oli Keskon Pohjois-Suomen alueella tammi-syyskuussa yhteensä 1 150,9 miljoonaa euroa (alv 0 %).

Keskon Pohjois-Suomen alueeseen kuuluvat Pohjois-Pohjanmaa, Lappi, Kainuu ja Keski-Pohjanmaa. K-kauppoja on alueella 258 ja kaksi Kespron noutotukkua.

Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi kaikissa maakunnissa ja oli yhteensä alueella 802,0 miljoonaa euroa ja se kasvoi 3,8%. Rakentamisen ja talotekniikan myynti kävi 310,6 miljoonalla eurolla. Auto- ja vapaa-ajan kaupan myynti oli 38,4 miljoonaa euroa ja se kasvoi 14,5 %.

”Päivittäistavarakaupan kehitykseen voi olla tyytyväinen. Ravintolatukku Kespro on menestynyt foodservice-markkinassa koko vuoden markkinakehitystä paremmin”, kommentoi lukuja Keskon Pohjois-Suomen aluejohtaja Jari Saarinen. ”Kuluttajien varovaisuus ja rakentamisen väheneminen näkyy rakentamisen, talotekniikan ja vapaa-ajan kaupassa mutta myynti oli silti kelpo suoritus haastavassa markkinassa.”

Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi Pohjois-Pohjanmaalla 5,7 %

K-ryhmän vähittäismyynti oli Pohjois-Pohjanmaalla 617,6 miljoonaa euroa. Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 5,7 % ja eurot olivat 400,6 miljoonaa. Rakentamisen ja talotekniikan myynti oli 199,0 miljoonaa euroa. Auto- ja vapaa-ajan kaupan myynnin arvo oli 18,0 miljoonaa euroa ja siinä oli kasvua 48,8 %.

”Pohjois-Pohjanmaalla kaikkien päivittäistavarakaupan ketjujen myynti olivat plussalla. Parhaiten myynnit kasvoivat K-Supermarket- ja K-Citymarket-ketjun kaupoissa”, Jari Saarinen kertoo.

Oulunportissa avautui heinäkuussa K-Auton vaihtoautomyymälä. Elokuun lopussa Oulussa avattiin uusi Kespron noutotukku Äimärautiolle. K-Citymarket Kaakkurin laajennus- ja kokonaisuudistustyöt ovat käynnissä.

Lapissa päivittäistavarakaupan vähittäismyynti oli plussalla 3,3 %

K-ryhmän vähittäismyynti oli maakunnassa 368,4 miljoonaa euroa ja se kasvoi 1,2 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli plussalla 3,3 % ja myyntieurot olivat 288,3 miljoonaa euroa. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 65,5 miljoonalla eurolla. Vapaa-ajan kaupan arvo oli 14,5 miljoonaa euroa.

”Myös Lapissa oli kaikkien K-ruokakauppaketjujen myynnit kehityksellä. Parhaat kehitykset olivat K-Citymarketeilla ja K-Supermarketeilla.”

Heinäkuussa Kittilässä avattiin K-Supermarket. Saariselällä uuden K-Market Kuukkelin rakennustyöt ovat käynnistyneet ja kauppa aukeaa loppusyksyllä 2024.

Kainuussa kokonaismyynti oli 91,4 miljoonaa euroa

K-ryhmän vähittäismyynti oli Kainuussa yhteensä 91,4 miljoonaa euroa ja se oli samalla tasolla kuin edellisenä vuonna. Päivittäistavarakaupan myynti oli 71,0 miljoonaa euroa ja kasvoi 2,2 %. Rakentamisen, talotekniikan ja vapaa-ajan kaupan myynnin arvo oli 20,4 miljoonaa euroa.

Paltamossa avattiin syyskuussa uusi K-Market uudella paikalla ja asiakkaat ovat ottaneet kaupan omakseen.

Keski-Pohjanmaalla K-ryhmän vähittäismyynti oli 73,6 miljoonaa euroa

Maakunnassa K-ryhmän vähittäismyynti oli yhteensä 73,6 miljoonaa euroa. Päivittäistavarakaupassa myynti oli paremmalla tasolla kuin viime vuonna, myyntieurot olivat 42,1 miljoonaa euroa ja myynti kasvoi 0,8 %. Rakentamisen, talotekniikan ja vapaa-ajan kaupan myynti oli 31,5 miljoonaa euroa.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös