K-ryhmän vähittäismyynti kasvoi Uudenmaan alueella yli 3 %

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 26.10.2023 K-ryhmän vähittäismyynti oli Uudenmaan alueella tammi-syyskuussa yhteensä 713,7 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kasvoi 3,1 %.

Keskon Uudenmaan alueeseen kuuluu Uudenmaan maakunta pois lukien Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen.

Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 2,5 % päätyen 543,8 miljoonaa euroon. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 132,4 miljoonaa euroa, jossa kasvua oli 1,1 %. Auto- ja vapaa-ajan kaupan myynnin arvo oli 37,5 miljoonaa euroa ja se kasvoi 21,6 %.

”K-ryhmän myynnin kasvu jatkui markkinaolosuhteet huomioon ottaen vahvana Uudellamaalla”, kommentoi lukuja Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Mika Sivula. ”Kaikki päivittäistavarakaupan ketjut ovat kasvattaneet edelleen myyntiään. Autokaupassa myynti kasvoi jopa yli 40 %. Tämä kertoo siitä, että uusien autojen saatavuus on parantunut ja toimitusajat lyhentyneet. Myös vaihtoautokauppa on vilkastunut”, Sivula kertoo.

”Talouden alavire ja kuluttajien varovaisuus näkyvät rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynneissä kasvun rauhoittumisena. Erityisesti asuinrakentamiseen liittyvien synkkien uutisten takana on kuitenkin todellisuus, jossa edelleen rakennetaan kokonaisuutena katsoen runsaasti. Rakentamisen ja talotekniikan myynti Uudellamaalla kasvoi kolmannella neljänneksellä 1,1%”, Sivula jatkaa.

K-ryhmä jatkaa edelleen aktiivista kauppapaikkaverkostonsa kehittämistä. Esimerkiksi Loviisan asuntomessualueen kupeeseen avattiin heinäkuussa uusi K-Market Kuningattarenranta. Olemassa olevien kauppojen uudistuksia tehdään ja valmistellaan. Esimerkiksi K-Citymarket Kirkkonummella aloitettiin syyskuussa 10 miljoonan euron uudistushanke. Porvoon K-Citymarketin rakennusluvan odotetaan etenevän vielä kuluvan vuoden puolella.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös