K-ryhmän vähittäismyynti kasvoi pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 27.7.2023 K-ryhmän vähittäismyynti kasvoi sekä pääkaupunkiseudulla että Uudellamaalla tammi-kesäkuussa ja se oli yhteensä 1 736,1 miljoonaa euroa (alv 0 %).

Keskon pääkaupunkiseudun alueen myynti kasvoi 5,1 %

Keskon pääkaupunkiseudun alueeseen kuuluvat Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen.

Alueella myynti kasvoi 5,1 % ja myyntieurot olivat 1 269,4 miljoonaa euroa. Päivittäistavarakaupan myynti kävi 789,6 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 4,5 %. Rakentamisen ja talotekniikan myynti oli 259,9 miljoonaa euroa. Auto- ja vapaa-ajan kaupan myynti oli yhteensä 219,9 miljoonaa euroa ja se kasvoi 21,1 %.

Pääkaupunkiseudun alueella avattiin Espoon Muuralassa Onninen Mega Express helmikuussa. Syksyllä avautuvat uudet K-Market Lyyra Helsingin Kalliossa ja K-Market Maarinsolmu Espoon Otaniemessä.

Uudellamaalla myynti kehittyi 4,1 %

Keskon Uudenmaan alueella vähittäismyynti oli 466,7 miljoonaa euroa ja se kehittyi 4,1 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 355,6 miljoonaa euroa ja se kasvoi 2,2 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 86,5 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 7,1 %. Auto- ja vapaa-ajan kaupan myynti oli 24,5 miljoonaa euroa ja se kasvoi 25,8 %.

Tammikuussa avattiin täysin uudistettu K-Supermarket Veikkola ja heinäkuussa Loviisassa uusi K-Market Kuningattarenranta.

”Alkuvuoden myynninkehityksiin voidaan olla tyytyväisiä ottaen huomioon markkinassa vallitseva epävarmuus. Kehityksissä näkyvät alueilla tehty pitkäjänteinen työ asiakaskokemuksen parantamiseksi sekä onnistuneet investoinnit”, kommentoi Keskon aluejohtaja Mika Sivula.

”Autokaupan myynnin kasvussa näkyy autojen parantunut saatavuus ja lyhentyneet toimitusajat. Myös ravintolatukku Kespron myynti on kehittynyt hyvin koko Etelä-Suomen alueella”, Sivula jatkaa.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös